---
Pad tot huidige pagina

Archipel Amsterdam - Thuis

Archipel Amsterdam - Thuis

img_1028.jpg

18 maart 2017 - 2 april 2017

Inhoud

Archipel Amsterdam is een serie tentoonstellingen waarbij elke expositie wordt gemaakt door kunstenaars met een niet-Westerse achtergrond. Alle deelnemend kunstenaars wonen en werken in Nederland.

De serie komt voort uit nieuwsgierigheid naar hoe verschillende culturen in de Nederlandse kunst tot uiting komen. De kunstenaars die meedoen met het project zijn Nederlandse kunstenaars, maar hun culturele achtergrond heeft altijd invloed. Met deze serie wordt verkend hoe de grote verscheidenheid aan culturen in de Nederlandse kunst een rol speelt.

Deze eerste editie van Archipel Amsterdam heet ‘Thuis’. Thuis is een universeel begrip dat individueel wordt ervaren. Vier kunstenaars uit verschillende disciplines maken een tentoonstelling rond dit thema. Niet eerder hebben deze kunstenaars samengewerkt.

De uitkomst van de tentoonstelling is een verrassing en de expositie zal gedurende de tentoonstellingsperiode steeds veranderen en aangevuld worden. Teksten van Nisrine Mbarki zijn op diverse plekken in de openbare ruimte in Amsterdam te zien. Reacties van Amsterdammers worden gefilmd en in de tentoonstelling ingebracht. Kortom het is een interactieve, informatieve en dynamische tentoonstelling bestaande uit een installatie, teksten, poëzie, filmfragmenten en interviews.

Mohamed Bouyzgarne – beeldend kunstenaar/curator
Yahya Gaier – acteur, regisseur
Jeroen Kee – beeldend kunstenaar en initiator
Nisrine Mbarki - schrijfster

Opening zaterdag 18 maart 17.00 – 19.00
Tentoonstellingsperiode 18 maart t/m 2 april
Dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00 (maandag gesloten)

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst (Wilhelmina Gasthuisterrein)

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

http://www.wgkunst.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

www.wgkunst.nl