---
Pad tot huidige pagina

"My Friend, My Friend" Foto-expositie

"My Friend, My Friend" Foto-expositie

13.jpg

1 maart 2017 - 27 april 2017

Inhoud

PERSBERICHT

Amsterdam

Onuitwisbare en Iconische Foto's van de Syrische Vluchtelingencrisis bij Pllek

Pllek zal van 1 maart 2017 tot en met 27 april 2017 de onuitwisbare expositie van foto's van de Syrische vluchtelingencrisis, gemaakt door de stimulerende en internationaal gepubliceerde Britse fotograaf Marcus Valance, tentoonstellen. Valance's kenmerkende stijl is zijn vermogen om enorme hoeveelheden empathie op te wekken met zijn onderwerpen. Dit levert afbeeldingen op die op de meest buitengewone en gedenkwaardige wijze de ware aard van menselijke levenskracht in tijden van tegenspoed laten zien.

De expositie is getiteld 'My friend, My friend' - een uitdrukking dat in vluchtelingenkampen over de hele wereld regelmatig te horen is. Om zijn foto’s te kunnen vastleggen heeft Marcus het merendeel van 2016 als vrijwillige hulpverlener op de Griekse eilanden, de Macedonische grens en in Libanon doorgebracht. De foto's in de expositie zijn genomen in de kampen die hij bezocht tijdens zijn Griekse reis van Athene naar Idomeni. Iedere dag drukte hij zijn foto’s ter plaatse af en gaf ze vervolgens aan de mensen die hij gefotografeerd had als teken van zijn dank en vriendschap.

Valance heeft op diverse plaatsen in Europa geëxposeerd en onlangs verkocht hij één van zijn foto's ("Mohammad" - welke ook te zien is bij Pllek) voor £ 3.000,00 ten behoeve van het goede doel Save The Children.

20% van de winst van de Pllek expositie zal gaan naar Salam LADC - een internationale vluchtelingenhulp-organisatie gevestigd in Libanon - waarmee Valance in oktober 2016 een maand lang heeft samengewerkt.

Voor verdere details kunt u contact opnemen met:
Marcus Valance
tel: +44 7812 5241 38
email: marcusvalance@gmail.com

EINDE PERSBERICHT

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Pllek

Adres

TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Website

http://www.pllek.nl/expo.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis