---
Pad tot huidige pagina
  • Evenementenagenda
  • Tentoonstelling “Daglicht in Architectuur” in het Borneo Architectuur Centrum

Tentoonstelling “Daglicht in Architectuur” in het Borneo Architectuur Centrum

Tentoonstelling “Daglicht in Architectuur” in het Borneo Architectuur Centrum

hogeraadhighresfotofernandoguerracopy.jpg

9 maart 2017 - 22 juni 2017

Inhoud

De dagen worden weer langer en dat viert de Stichting Living Daylights met de tentoonstelling Daglicht in Architectuur. Het Amsterdamse Borneo Architectuur Centrum (BAC) stelt de beste daglichtgebouwen van de vijf Daylight Award edities tentoon.

Prijzenswaardig gebruik van daglicht is de gemene deler van de Daylight Award winnaars. Middels maquettes, tekeningen, grote foto's, en veel bewegend beeld worden de uiteenlopende gebouwen gepresenteerd in de lichte tentoonstellingsruimte aan het Spoorwegbassin.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 9 maart t/m 22 juni, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, ma-vr van 10.00-17.00 uur. Het BAC is gevestigd aan het R.J.H. Fortuynplein 4 in Amsterdam (Borneo-eiland).

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Borneo Architectuur Centrum

Adres

RJH Fortuynplein 4, Amsterdam

Website

http://www.bac-amsterdam.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

tentoonstelling gratis, lezingen 5 euro

Meer informatie

Naast de tentoonstelling vinden er lezingen plaats gevolgd door debat en borrel. De aftrap van de lezingenreeks is op 9 maart vanaf 20.00 uur en staat in het teken van de Daylight Award-winnaars van 2016. Architect Vincent Panhuysen van KAAN vertelt over het ontwerpen van de Hoge Raad der Nederlanden. Architect Tim de Graag gaat nader in op het door hem ontworpen huis 20*3. Aansluitend vindt er een debat plaats over ontwerpen met daglicht.

Aanmelden voor bovenstaande avond is noodzakelijk gezien het aantal zitplaatsen. Stuur een e-mail naar mailto:redactie@livingdaylights.nl.