---
Pad tot huidige pagina

April arthouse filmmaand op de Ceuvel: Glaube

April arthouse filmmaand op de Ceuvel: Glaube

paradies_glaube.jpeg

21 april 2017, 20:30 - 22:30 uur

Inhoud

In de lente openen de deuren zich van het Workship, podium op de Ceuvel als arthouse filmboot. In de oude woonark die is omgebouwd tot mini-theater met groot scherm vertonen we in de maand april arthouse series van het EYE filmmuseum. Met de April Arthouse Filmmaand verbinden we de bruisende IJ oever met de duurzame broedplaats in de Buiksloterham.

Op 20 t/m 22 april speelt de unieke hoop – geloof – liefde – drieluik van Oostenrijks filmmaker Ulrich Seidl:

De PARADIES trilogie gaat over drie vrouwen uit dezelfde familie die apart hun vakantie doorbrengen: één als sekstoerist (LIEBE), een andere als katholieke missionaris (GLAUBE) en de derde op een dieetkamp voor tieners (HOFFNUNG). Drie films, drie vrouwen, drie verhalen over het verlangen naar het vinden van geluk vandaag de dag. Ulrich Seidl drijft telkens op zijn kenmerkende wijze de spot met de zwaktes en verleidingen van de mens. Uniek, genadeloos grappig en expliciet.

Glaube:
Tweede deel (na het veelgeprezen Paradies: Liebe) van Ulrich Seidl’s filmtrilogie over vrouwen die tijdens hun vakantie op zoek gaan naar het geluk. Paradies: Glaube werd in Venetie bekroond met de Speciale Juryprijs.
Voor Anna Maria, een alleenstaande vrouw van rond de 50, ligt het paradijs bij Jezus. Haar vakantie besteedt ze door als missionaris huis aan huis met een 40cm groot Mariabeeld langs de huizen te gaan, om Oostenrijk wederom katholiek te maken. Op een dag komt haar man, een aan een rolstoel gekluisterde moslim, uit Egypte terug. Hij begint een verbeten strijd over het huwelijk en religie.

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Workship, podium op de Ceuvel

Adres

Korte Papaverweg 2-6, Amsterdam

Website

http://www.workship.nu

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€5,-