---
Pad tot huidige pagina

Expositie 'De Vrije Hand' - De Onafhankelijken

Expositie 'De Vrije Hand' - De Onafhankelijken

0417.jpg

21 april 2017 - 23 april 2017, 12:00 - 18:00 uur

Inhoud

Groepsexpositie de Onafhankelijken: Ben Vollers, Gerda van Bockxmeer, Liesbeth Sevenhuijsen, Mirjam de Nijs, Roland Broekhuis
Zinderend, uitdagend, intrigerend Opnieuw een expositie van de Onafhankelijken in de MLB Galerie. Deze keer nemen de kunstenaars de vrije hand. Nieuw werk met verschillende thema’s, technieken en materialen. Spannend! Ben Vollers (www.benvollers.com)
Ben Vollers schildert lyrisch abstract. Hij werkt intuïtief en spontaan zoals de abstract-expressionisten, zowel op papier als op doek en vooral met acrylverf. De achterliggende wereld is die van de primitieve mens en klassieke oudheid. Poëtisch en kleurrijk werk. Gerda van Bockxmeer (www.gerdavanbockxmeer.nl)
Het werk van Gerda van Bockxmeer op deze expositie is geïnspireerd door de weidsheid van het noordelijk landschap: het licht, de kleuren en de beweging in de lucht en het water. Zij gebruikt hout, glas en aluminium op onconventionele wijze. Het werk is van een grote helderheid met een sterke suggestie van ruimte. Liesbeth Sevenhuijsen (www.liesbethsevenhuijsen.nl)
Het loslaten van figuratie, afzien van het weergeven van herkenbare werkelijkheden, zichzelf de vrije hand geven in het spel van lijn en vorm: dat is wat Liesbeth Sevenhuijsen nu doet. Een avontuur dat haar veel zekerheden ontneemt, op weg naar iets nieuws. Licht speelt een belangrijke rol in haar werk. Sobere kleuren, vaak alleen zwart en wit. Mirjam de Nijs (www.beeldenvansteen.nl)
De beelden van Mirjam de Nijs getuigen van hun natuurlijke oorsprong, het eigen karakter van de steen: van albast en marmer tot hardsteen en graniet. Beweging is een belangrijk thema in haar werk, net als verbondenheid. Opvallend is de verscheidenheid aan toepassingen en formaten: grafbeelden en monumenten, miniaturen en handzame binnen- en buitenbeelden. Veelzijdig en expressief. Roland Broekhuis (www.rolandbroekhuis.nl)
De schilderijen van Roland Broekhuis laten zien hoe een thema kan evolueren en transformeren. Wat blijft is het zoeken naar structuur, vorm en kleur om betekenis en sfeer te ondersteunen. Krachtige kleuren. Opening zondag 2 april van 15.00 tot 17.00 uur Hoe de opening eruit ziet, is nog een verrassing. Er is zeker muziek, zang misschien? MLB Art Talk op donderdag 20 april van 19.30 tot 20.30 uur Tijdens de MLB Art Talk kunnen belangstellenden in een informele sfeer onder leiding van galeriehouder Marie-Louise Boel en van gedachten wisselen met de kunstenaars over hun werk. Aanmelden kan door te mailen naar HYPERLINK "mailto:ml.boel@planet.nl"ml.boel@planet.nl. De toegang is gratis.
Tentoonstelling: 31 maart t/m 23 april 2017 Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak Opening: zondag 2 april van 15.00 tot 17.00 uur MLB Art Talk: donderdag 20 april van 19.30 tot 20.30 uur (deelname gratis, wel reserveren bij ml.boel@planet.nl
Voor meer informatie: HYPERLINK "http://www.mlbgalerie.nl/"www.mlbgalerie.nl, HYPERLINK "http://www.facebook.com/MLBgalerie" www.facebook.com/MLBgalerie

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

MLB Galerie

Adres

Witte de Withstraat 32 a hs, Amsterdam

Website

http://www.mlbgalerie.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis