---
Pad tot huidige pagina

Vrijdagmiddagconcert – Consort Lagrime

Vrijdagmiddagconcert – Consort Lagrime

600-lagrimeconsort2.jpg

21 april 2017, 14:30 - 15:15 uur

Inhoud

Consort Lagrime – Verena Barie, Sophia Schambeck en Irene Sorozábal – speelt muziek uit Laborde Chansonnier (liedboek uit 15de eeuw met muziek van Dufay, Ockeghem, Busnoys etc.) en Engelse muziek.

Vocale polyfone muziek uit de Renaissance is het handelsmerk van het Lagrime Consort. Het trio wordt geïnspireerd door de muziek van Leonard Barré, met name door zijn compositie “Lagrime Meste”, een zeer gevoelig en expessief ( ook qua tekst) lied vol verdriet zoals vele liederen uit de Renaissance. Het doel van het Lagrime Consort is de melodische lijnen en de schilderachtige poezie van de late middeleeuwen door het pure geluid en timbre van de blokfluiten tot uitdrukking te brengen.

Verena Barie, Sophia Schambeck and Irene Sorozábal ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam als studenten van Erik Bosgraaf. Specialiserend in het vocale repertoire uit deze periode heeft Consort Lagrime gewerkt met zangeres Rebecca Stewart, blokfluitspelers María Martínez Ayerza en Hester Groenleer en met Capella Stella Maris, geleid door zangeres Mikae Natsuyama.

Concerten in de Oosterkerk
Minstens drie keer per maand is er een gratis concert in de Oosterkerk. Op de (meestal) derde zondagmiddag van de maand een koffieconcert en op de eerste dinsdagavond en derde vrijdagmiddag van de maand treden (oud-)studenten van het Conservatorium van Amsterdam op. Deze concerten worden naast subsidie van de Werkgroep Kunst & Cultuur Oostelijke Binnenstad mogelijk gemaakt door uw vrijwillige bijdrage.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Oosterkerk

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 1, Amsterdam

Website

http://www.oosterkerk-amsterdam.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie

Bereikbaarheid
OV: Bus 22 stopt op loopafstand van de Oosterkerk: halte Wittenburgergracht

Parkeren in de buurt:
ma-za 9.00-21.00 uur – 3 euro per uur
zon- & feestdagen – gratis