Pad tot huidige pagina

CINEBLEND FILM FESTIVAL

CINEBLEND FILM FESTIVAL

21 juni 2017, 20:00 - 22:00 uur

Inhoud

CINEBLEND FILM FESTIVAL is de nieuwe naam van het Beeld voor Beeld festival, het jaarlijkse documentaire filmfestival over culturele diversiteit dat dit jaar z’n 27e editie beleeft. Het is een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek met verschillende culturele achtergronden. Tijdens het Amsterdam Roots Festival vertoont Cineblend in Jungle Amsterdam de nieuwste documentaires over muziek en circus, waaronder een aantal Nederlandse premières. Na afloop van de vertoningen zijn er nagesprekken met de makers en de direct betrokkenen en tevens live-optredens. Deze muzikale odyssee vertelt het onbekende en bijna uitgewiste verhaal van de Iraakse Maqam muziek. Na ontsnapt te zijn aan het regime van Saddam Hoessein, gaat Majid Shokor op zoek naar de wortels van de muziek die hij zo graag beluisterde in de levendige straten en drukke koffiehuizen van Bagdad. Met muziek van onder andere: Ahmed Mukhtar, Yair Dalal, Farida and the Iraqi Maqam Ensemble.

Marsha Emerman/2015/79 minuten/ Engels en Arabisch gesproken, Engels ondertiteld

Categorie

Film

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Jungle Amsterdam

Adres

Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam

Website

http://www.jungle.amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 7,50

Meer informatie

Tram 9, halte Eerste van Swindenstraat