Pad tot huidige pagina

LICHT in Het Kleinste Galerietje

LICHT in Het Kleinste Galerietje

persbeeld.jpg

30 juni 2017 - 30 september 2017

Inhoud

Licht en donker, twee uitersten en toch bestaat het één niet zonder het ander. Licht kan alleen ervaren worden door de aanwezigheid van duisternis. Al van jongs af aan is de Amsterdamse kunstenaar Jurriaan Löwensteyn (1971) gefascineerd door licht en donker en alles daartussenin; lichtval, de werking van schaduw. Als fotograaf verkent hij met veel precisie en nieuwsgierigheid de effecten en mogelijkheden van licht (en van donker). De vraag die Löwensteyn vooral bezighoudt: speelt licht met donker of is het juist het ontbreken van licht wat spanning brengt?

Voor het Kleinste Galerietje maakte hij een unieke licht-installatie, gebaseerd op laserlicht gebroken door een wijnglas. Een voortdurende sensatie van licht en schaduwspel van een ‘rondvliegende’ vlinder.

Na eerst een korte fase digitaal gewerkt te hebben, stapt Löwensteyn al snel over op het maken van analoge zwart-wit foto's. Foto's gemaakt in een donkere kamer zonder tussenkomst van een (standaard) fototoestel met film, negatief danwel positief. De afdrukken houden het midden tussen een fotogram en een foto. Zo creëert hij beelden met licht, fotografeert hij met lampen en bouwde zelfs een camera obscura. Zo groot dat een volwassen persoon in past. Lijdend voorwerp van de foto’s of fotogrammen zijn lichtbronnen zoals lampen én het licht zelf.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Website

http://www.beeldendgesproken.nl/agenda/licht-in-het-kleinste-galerietje/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Zie de website van Jurriaan Löwensteyn: http://www.jurlow.com

Route informatie:
Het Kleinste Galerietje bevindt zich achter het metalen deurtje in de passage van De Hallen Amsterdam.