Pad tot huidige pagina

New Scientist Live: Nobelprijs

New Scientist Live: Nobelprijs

facebookheader_wetenschapstalent_1702x630px.jpg

22 juni 2017, 19:30 - 22:00 uur

Inhoud

Eind 2016 ontving Ben Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde als beloning voor zijn werk aan moleculaire machines. Een mooie prestatie, want Nederlandse en Belgische onderzoekers valt niet vaak de eer te beurt om een Nobelprijs te mogen ontvangen. Op 22 juni duiken we in het onderzoek uit de Lage Landen dat uiteindelijk leidde tot de mooiste onderscheiding in de wetenschap.

Naast een keynote van Ben Feringa, komen ook Nobelprijswinnaars Gerard ’t Hooft en François Englert aan bod tijdens de avond. In vooraf opgenomen interviews vertellen zij over hun ontdekkingen. Wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout en Jelle Reumer zullen ingaan op het werk en leven van andere Nobelprijswinnaars uit het verleden.

Ook toekomstig talent passeert op 22 juni de revue. Aan het eind van de avond wordt het New Scientist Wetenschapstalent 2017 bekendgemaakt. Alle universiteiten uit Nederland en Vlaanderen mochten voor deze verkiezing hun beste jonge wetenschappers kandideren. De vijf talenten die de meeste stemmen kregen van de jury en publiek betreden het podium. Na de presentaties volgt een feestelijke huldiging van de winnaar.

Datum: donderdag 22 juni 2017
Locatie: De Kleine Komedie
Adres: Amstel 56 -58, 1017 AC Amsterdam
Tijd: 19.30 - +/- 22.00 uur

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De kleine komedie

Adres

Amstel 56-58, Amsterdam

Website

https://shop.newscientist.nl/nobel/index.html

Toegangsprijs en kaarten bestellen

vanaf 22,50