Pad tot huidige pagina

COEF – de kunst van het overleven

COEF – de kunst van het overleven

persbeeldcoef.jpg

23 juli 2017 - 13 augustus 2017

Inhoud

In galerie Beeldend Gesproken vindt de opening plaats van de expositie ‘De kunst van het overleven’. Het betreft werk van psychiatrisch patiënt Coef (1930-2012), een overlevende van een jappenkamp die zich liet inspireren door haar oorlogservaringen, doodsangsten en vruchtbaarheid.

Coefs bescheiden oeuvre oogt even afwisselend als indringend. Ze verbeeldde haar universum in olieverfschilderijen, beeldjes, tekeningen en aquarellen die al snel onder de huid gaan zitten. De expositie heeft een multimediaal karakter doordat deze is geworteld in de biografie ‘Coef: de weg van de waanzin’, geschreven door haar zoon Rein Hannik. Zo is er audio te beluisteren van haar LSD-therapie bij professor Jan Bastiaans en van haar ingesproken dagboeken vol paranoïde observaties. Ook worden foto’s, spullen uit de oorlog, (kamp)dagboeken en brieven geëxposeerd. Bezoekers kunnen Coefs leven in de galerie dus ‘doorlopen’ en daardoor intens ervaren. Verder wordt er een workshop georganiseerd en zal Rein Hannik zijn moeders werk toelichten tijdens de opening en de Gallery Talk Summer Edition.

'De kunst van het overleven’ is op woensdag 9 augustus 19:30 tot 20:30 uur de Gallery Talk Summer Edition. Een interactief gesprek met Rein Hannik over de expositie en een voordracht uit de biografie ‘Coef: de weg van de waanzin’ (Uitgeverij IJzer).

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Website

http://www.beeldendgesproken.nl/agenda/coef-de-kunst-van-het-overleven/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.