Pad tot huidige pagina

Cut the Crap met Conny

Cut the Crap met Conny

schermafbeelding2017-07-14om11-02-55.png

14 juli 2017 - 27 augustus 2017

Inhoud

Om op unieke wijze aandacht vragen voor de vervuilende invloed van de stof fleece vindt deze zomer in het kader van Fashion Machine iedere dag een creatief project plaats: 'Cut the Crap met Conny'. Meer dan 2000 kilogram fleece is verzameld om een gigantisch kunstwerk te creëren. De fleece wordt geknipt en van houten werktuigen op een basale manier gebreid tot meterslange banners. Het doel? Aan het einde van de zomer het gehele gebouw van Mediamatic achter een reuzenbreiwerk laten verdwijnen en bewustzijn creëren.

Kom helpen!
Cut the Crap met Conny is de perfecte aanleiding om samen te werken met mode, handwerk en enthousiaste deelnemers in een gezellige gemeenschap. Ook kom je in aanraking met kleding productie, duurzaamheid en recycling.

- Als je 1 dag meehelpt, krijg je koffie of thee en een heerlijke veganistische lunch
- Als je 2 dagen meehelpt, krijg je een special edition FAMA T-shirt
- Als je nog meer dagen meehelpt, word je een FAMA vriend

Als FAMA vriend krijg je een armband, 25% korting aan de bar en toegang tot Breimibo's en speciale evenementen. Als FAMA vriend heb je ook de kans om model te zijn in onze Fashion Fleece Week modeshow!

Algemeen bekend tegenwoordig zijn de microbeads die zo minuscuul klein zijn dat ze niet meer uit het water te zuiveren zijn. Onderzoeken wijzen uit dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is bij de productie van kleding. Wellicht iets minder bekend, is het feit dat synthetische stoffen bij iedere wasbeurt miljoenen kleding vezels afgeven die via het water in het milieu terecht komen. Wasmachines noch rioolzuiveringsinstallaties zijn voldoende uitgerust om deze vezels te filteren. Deze microvezels vinden via de organismes in de oceaan langzaam maar zeker weer een weg naar de mens doordat ze in de voedselketen terecht komen. De stof fleece spant de kroon. Een fleeceproduct kan per wasbeurt meer dan één miljoen microvezels vrijgeven en dat is nou precies het gigantische probleem dat stichting Mediamatic in samenwerking met Conny Groenewegen via het project FAMA (Fashion Machine) onder de aandacht willen brengen. Groenewegen is modeontwerpster en bovenal onderzoekster naar het verloop en gebruik van materialen.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Mediamatic Biotoop

Adres

Dijkspark 6, Amsterdam

Website

https://www.mediamatic.net/nl/page/368374/cut-the-crap-met-conny

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Meld je aan voor één of meerdere dagen door te mailen naar: fashionmachine@mediamatic.nl