Pad tot huidige pagina

Jann Maätita exposeert Instagram fotografie in VondelCS

Jann Maätita exposeert Instagram fotografie in VondelCS

jannmaatitainvondelcs.jpg

21 juli 2017 - 13 augustus 2017

Inhoud

De eerste solotentoonstelling: Urban Flava 'the taste of the city' van smartphonefotograaf Jann Maätita opent. Met de expositie brengt de man achter het succesvolle Instagramaccount @senns_less vijftien Instagram foto’s, allen gemaakt met een Huawei smartphone van het onlineplatform naar de offline wereld. De karakteristieke urban foto’s worden getoond in VondelCS, het Media & Cultuur LAB van AVROTROS.

Maätita is al sinds 2011 actief op Instagram. Hij deed inspiratie op bij andere accounts en ontdekte zo zijn persoonlijke stijl. Volgens Maatita ligt de kracht van zijn fotografie in en het spelen met contrasten en zijn eigen kijk op objecten. “Door met licht-donker effecten te spelen en objecten van alle kanten te bekijken voor je een foto maakt, krijgt je foto een heel uniek karakter en kun je je eigen stijl ontwikkelen”, legt hij uit. Deze stijl deelt hij graag online waarmee hij ondertussen ook internationaal veel aandacht trekt. Toch vindt de smartphonefotograaf het belangrijk om de link te leggen tussen de online en offline werelden. Het exposeren in VondelCS is dan ook een logische volgende stap.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

VondelCS

Adres

Vondelpark 3 Leide, Amsterdam

Website

http://vondelcs.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Zie instagram: @senns_less