Pad tot huidige pagina

Ode aan een Amsterdammer - Dutch National Portrait Gallery

Ode aan een Amsterdammer - Dutch National Portrait Gallery

foto-ayla2015jitskeschols.jpg

12 juli 2017 - 27 augustus 2017

Inhoud

Dutch National Portrait Gallery is te gast in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam met de tentoonstelling ‘Ode aan een Amsterdammer’. Circa zeventig geschilderde, getekende en gefotografeerde portretten van Amsterdammers geven een beeld van het veelzijdige karakter van de stad van zijn bewoners en van zijn kunstenaars. De portretten zijn gemaakt door kunstenaars met een binding met de stad.

Van anonieme feestvierder tot Johan Cruijff
De zaal in Het Scheepvaartmuseum waar de tentoonsteling te zien is –de Kamer van Tromp- is vrij toegankelijk en biedt iedereen de kans om oog in oog te staan met bekende en minder bekende Amsterdammers, waaronder Johan Cruijff, Sophie Hilbrand, Simon Vinkenoog, een anonieme feestvierder of havenarbeider. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is te zien zoals hij dat zelf graag ziet: te midden van zijn medeburgers.

Deelnemende kunstenaars
Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Philip Akkerman, Céline van Balen, Anthon Beeke, Mark van den Brink, Willem Diepraam, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas, Zea van der Elsken, Cor Jaring, Marijn de Jong, Gerald van der Kaap, Johan van der Keuken, Bart Koetsier, Barry Kornbluh, Esther Kroon, Annaleen Louwes, Max Natkiel, Erwin Olaf, Robin de Puy, Frank Ruiter, Lee To Sang, Jitske Schols, Meinbert Gozewijn van Soest, Peter van Straaten, Harold Strak, Sander Troelstra, Aat Veldhoen, Emo Verkerk, Roy Villevoye, Thijs Wolzak en Cigdem Yuksel.

Dutch National Portrait Gallery
Dutch National Portrait Gallery maakt tentoonstellingen op locatie met portretkunst uit museum- en bedrijfscollecties en particuliere verzamelingen. ‘Ode aan een Amsterdammer’ is samengesteld door gastcuratoren Willem van Zoetendaal en Koos Breukel. Het werk voor deze tentoonstelling is deels belangeloos beschikbaar gesteld door musea, kunstenaars en galeries.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Het Scheepvaartmuseum - Kamer van Tromp

Adres

Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Website

http://www.dutchnationalportrait.gallery

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.