Pad tot huidige pagina

Grachtenfestival

Grachtenfestival

120816_072.jpg

11 augustus 2017 - 20 augustus 2017

Inhoud

Het Grachtenfestival is het podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Tien dagen wervelend klassiek door heel Amsterdam.

Met meer dan 250 concerten op 90 locaties presenteert het Grachtenfestival een programma met voor ieder wat wils. Een groot deel van de concerten vindt plaats in de openlucht. Deze concerten zijn gratis toegankelijk. Verder vinden concerten plaats op bijzondere locaties welke we nog even geheim houden maar kijk niet raar op van een concert in een metrotunnel of onder een van de vele bruggen in Amsterdam. Voor de serie Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten gaan we op zoek naar mooiste stijlkamers in privé-woningen aan de Amsterdamse grachten. Hoewel we voornamelijk klassieke muziek programmeren, komt ook de jazzliefhebber aan zijn trekken.

De sterren van het Grachtenfestival zijn de musici. Vaak nog jong, studerend aan het conservatorium of net afgestudeerd en druk bezig met hun carrière als musicus. Een ding hebben ze allemaal gemeen: het talent spat er vanaf. Voor hun is de uitdaging een mooi programma te maken, dat aansluit bij het thema van het Grachtenfestival en de locatie waar ze spelen.

Voor de allerkleinsten is het Junior Grachtenfestival, voor iedereen van 0 - 12 jaar, ouders en grootouders. In de Amsterdamse parken kunnen ze kijken naar speciaal voor hen gemaakte voorstellingen. In Festivalcentrum Het Compagnietheater zijn babyconcerten en komt het beroemde vingerpoppetje Lejo langs voor een muzikale voorstelling.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Diverse locaties door heel Amsterdam

Website

https://www.grachtenfestival.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Variërend van gratis tot €30,-

Meer informatie

Wilt u meer weten? Stuur een e-mail naar: info@grachtenfestival.nl