Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling WERVELINGEN van Jannemiek Tukker

Tentoonstelling WERVELINGEN van Jannemiek Tukker

persbeeldgroeiendevoorstelling_webversie.jpg

26 augustus 2017 - 24 september 2017

Inhoud

In 'Wervelingen' worden door Jannemiek Tukker werken op doek en papier getoond met als onderwerp het wervelen van de geest. In dit wervelen komen vooral de dualiteit tussen verschillende menselijke en kosmische facetten tot uitdrukking, zoals geweld/vrede, verhulling/onthulling, verdriet/vreugde of duister/licht. De grote doeken zijn geheel meditatief gemaakt met acrylverf opgebracht door een kroontjespen en daaroverheen borduurgaren. De tentoonstelling is naar aanleiding van het vernielen van haar oeuvre tijdens een psychose vier jaar geleden. Zowel herstelde werken, die Tukker een herboren leven heeft gegeven, als nieuw werk zijn te zien. 'Wervelingen' is de eerste grote solo die zij weer geeft. Tukkers werk was ook te zien in het Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam.

Op woensdag 20 september om 19.30 tot 20.30 uur geeft Tukker een lezing over de techniek en het ontstaan van werken die te zien zijn bij Beeldend Gesproken. Zij gaat dieper in op enkele specifieke onderwerpen die van invloed zijn geweest op het ontstaan van deze werken, zoals outsider art, psychiatrie, medicijnen, zenboeddhisme, hatha yoga en herstel.

De volgende aanverwante evenementen zijn ook open voor publiek: twee yogalessen gegeven door Tukker op zondag 3 september van 11.00 tot 12.00 uur en 13.30-14.30 uur evenals de Gallery Talk op woensdag 13 september om 19:30-20:30 uur onder leiding van Asia Kuzmiczow in aanwezigheid van Tukker over één werk uit de tentoonstelling.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Website

http://www.beeldendgesproken.nl/agenda/wervelingen-jannemiek-tukker/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.