Pad tot huidige pagina

De Cycloop- Floor Rieder bij WG Kunst

De Cycloop- Floor Rieder bij WG Kunst

poster_cycloop_def1zonderlogos.jpg

16 september 2017 - 5 november 2017, 13:00 - 17:00 uur

Inhoud

tentoonstelling FLOOR RIEDER ‘de CYCLOOP’

In de periode rond de Kinderboekenweek 2017 wordt WG Kunst ingericht met het originele werk van Floor Rieder. De tentoonstelling omvat een groot aantal tekeningen, onder meer van het in september te verschijnen boek ‘de Cycloop’. Daarnaast maakt zij speciaal voor de tentoonstelling enkele ruimtelijke installaties, waarbij ook ouderwetse animatietechnieken worden gebruikt zoals de zoötroop.

Floor Rieder is een jonge getalenteerde tekenaar/illustrator. De literaire wereld heeft haar inmiddels ontdekt en zij heeft al diverse prijzen op haar naam staan, onder meer voor haar tekenwerk in ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Haar beeldend werk is naast speels en fantasierijk ook informatief en vol zeggingskracht. Zij werkt haar tekeningen gedetailleerd uit en tekent het liefst het hele blad vol. Ze houdt van patronen en ze gebruikt met name zwart/wit in combinatie met enkele steunkleuren (aardetinten).

Haar boek ‘Waar is Ludwig?’ was het prentenboek van de Kinderboekenweek 2016. In deze tentoonstelling maakt zij een grote installatie van dit boek dat de vorm van een huis heeft. Het boek ‘De Cycloop’ geschreven door Daan Remmerts de Vries waarbij Floor Rieder de illustraties maakte, past heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2017 ‘Griezelen’. Dit boek verschijnt in september 2017 en de originele tekeningen zijn in de tentoonstelling te zien. Kernwoorden bij het werk van Rieder zijn: minimaal kleurgebruik, illustratief en sterk grafisch. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Floor Rieders werk onder de aandacht brengen van een breed publiek. Evenals vorige jaren worden workshops voor schoolklassen gegeven.

Dit kinderboekenweekproject van WG Kunst is het achtste in een indrukwekkende reeks met achtereenvolgens Ted van Lieshout, Daan Remmerts de Vries, Harriët van Reek, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Sylvia Weve en Fiep Westendorp/Max Kisman.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

http://www.wgkunst.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Openingstijden en data
- Tentoonstellingsperiode 16 september t/m 5 november
- Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur.

Contact
- Telefoon: 020-6161515
- E-mail: wgkunst@wgkunst.nl

Zie ook onze website: http://www.wgkunst.nl/tentoonstellingen/