Pad tot huidige pagina

Film: Sweetie

Film: Sweetie

sweetie.jpg

15 september 2017, 20:30 - 22:00 uur

Inhoud

De debuutfilm van Nieuw-Zeelandse regisseur en eerste (en tot nu toe enige!) vrouwelijke Palm d’Or-winnaar Jane Campion, bekend van The Piano en de recente serie Top of the Lake, gaat over de stille Kay en haar emotioneel instabiele zus Sweetie. De film bevat alles (en meer) van wat Campions latere werk zo geliefd zou maken: complexe vrouwelijke karakters, problematische familiebanden, een realistische weergave van de arbeidersklasse en vooral een mystieke en bijna magische atmosfeer.

English:
Debut film by New-Zealand director and first (and until now only!) female winner of the Palm d’Or Jane Campion, who is known for The Piano and the recent tv-series Top of the Lake. The film tells the story of the quiet Kay and her emotionally unstable sister Sweetie. The film has everything (and more) of what would make Campion’s later work so beloved: complex female characters, problematic family ties, a realistic portrayal of the working class and above all a mystical and almost magical atmosphere.

Jane Campion, 1989, Australië, 97'

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
We accepteren ook de Cinevillepas.

Meer informatie

Reserveren kan via e-mail. Graag de naam en de datum van de voorstelling in de onderwerpregel vermelden.

Reservations can be made via e-mail. Please state the name and date of the film in the subject line.