Pad tot huidige pagina

Muizenhuis van Karina Schaapman in het Kleinste Galerietje

Muizenhuis van Karina Schaapman in het Kleinste Galerietje

persbeeld-muizenhuis_webversie.jpg

22 september 2017 - 14 december 2017

Inhoud

Muizen in het Kleinste Galerietje! Een wereld op zich met een veelheid aan verhalen en kamers, bewoond door kleine muisjes. Voor de meeste Amsterdammers zijn Sam en Julia, de hoofdbewoners van het Muizenhuis, allang geen onbekenden meer.

Zo’n tien jaar geleden begon het met een kartonnen sinaasappeldoos waarin Karina Schaapman de eerste kamer bouwde van het Muizenhuis. Veel dozen, papier-maché en vooral heel veel uren en eindeloos geduld zitten in de bouw en inrichting van het huis. Met herkenbare (afval)materialen; zoals lampjes gemaakt van doppen, rails gemaakt van een ritssluiting of een houten vloer van ijsstokjes. In het Muizenhuis valt eindeloos veel te ontdekken, steeds opnieuw. De verhalen in de boeken, gebaseerd op geweldige detailfoto’s, voeren (in Schaapman’s eigen woorden) naar een wereld die je ieder kind gunt en waar volwassenen naar terugverlangen. Gelukkig loopt het altijd goed af. Iedereen wordt blij van het Muizenhuis!

Het Muizenhuis verschijnt in meer dan dertig landen en in vijfentwintig talen: van Japan tot Amerika en van Turkije tot Rusland. Deed Karina eerst nog alles alleen, inmiddels is het een familiebedrijf, waar het hele gezin in hartje Amsterdam samen aan meewerkt: Studio Schaapman.

De muizen nemen intrek in het Kleinste Galerietje tijdens het Ambacht in Beeld Festival, hét festival over ambacht en vakmanschap, wat 23 en 24 september plaatsvindt in De Hallen Amsterdam.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Website

http://www.beeldendgesproken.nl/agenda/muizenhuis-kleinste-galerietje/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Zie ook onze website: http://www.muizenhuis.nl

Route informatie
Het kleinste Galerietje bevindt zich achter het kleine metalen deurtje (de toegang tot een koker, die ooit diende om op het dak te kunnen klimmen) in de centrale passage van De Hallen Amsterdam in de gevel van Galerie Beeldend Gesproken.