Pad tot huidige pagina

Pianorecital door Nazareno Ferruggio

Pianorecital door Nazareno Ferruggio

nazarenoferruggio-p.png

14 september 2017, 18:00 - 19:00 uur

Inhoud

Pianorecital door:
Nazareno Ferruggio

Programma:
D. Scarlatti: Sonate K 380, K 438, K 531
Manuel Ponce : Malgrad tout
Intermezzo
Nino Rota: Preludi n. 2, n. 13
Franz Liszt : Rapsodia n. 3
Frederic Chopin: Mazurche op.7 n. 1 ,2 op. 67n.2 op. 30 n.2
Frederic Mompou: Secreto, Pajaro Triste
Frederic Chopin : Notturno op. Postuma
Robert Schumann : Arabeske op.8
Arvo Paert: Variationen zur Gesundung von Arinuschka
Fuer Alina

Nazareno Ferruggio werd geboren in 1981 en begon op zesjarige leeftijd aan zijn pianostudie. Op zijn negentiende haalde hij zijn cum laude diploma bij Pierluigi Camicia aan het Conservatorium “N. Piccinni” in Bari met de hoogste onderscheiding en eervolle vermelding. Daarna studeerde hij bij Ragna Schirmer aan de “Musik Hochschule” in Mannheim en hij sloot zijn piano-opleiding af aan de muziekacademie in Bern bij Rada Petkova.

Hij volgde masterclasses bij beroemde docenten zoals K.H.Kammerling, J. Achucarro, J.Lowenthal, J. Soriano en K. Bogino.

Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij bij het symfonieorkest van Bari met de Fantasie op.80 van Beethoven en op vijfentwintigjarige leeftijd als solist in de “Carnegie Hall” in New York. Hij won achttien eerste prijzen op nationale en internationale concoursen.

Naast concerten en masterclasses in Indonesië en Japan trad hij op in diverse vooraanstaande concertzalen waaronder de “Wiener Saal” in Salzburg, “Rosengarten” in Mannheim, “Lindemann Hall” in Oslo, “Auditorio” in León (Spanje) en “Palau de la música” in Valencia.

Hij werd als solist uitgenodigd voor belangrijke festivals zoals het “Cantiere Internazionale della Musica” in Montepulciano, het “Gozo International Music Festival”, het “Ascoli Piceno Festival” en het “Sommets du Classique” in Crans Montana (Zwitserland).

In 2011 werd hij door de Italiaanse Ambassade in Jakarta uitgenodigd voor een recital in het kader van de vieringen van 150 jaar Italiaanse eenheid.

Hij maakte opnames voor de Italiaanse, Spaanse, Indonesische en Japanse radio en televisie.

http://www.nazarenoferruggio.it/

Categorie

Muziek

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi

Adres

Keizersgracht 564 564, Amsterdam

Website

http://www.iicamsterdam.esteri.it/iic_amsterdam/nl/gli_eventi/calendario/2017/09/pianorecital-di-nazareno-ferruffio.html?modulo=1

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.

Meer informatie

Zie de website voor meer informatie: http://www.nazarenoferruggio.it/