Pad tot huidige pagina

Vitrine Expositie Het Amsterdam van Georgien Overwater

Vitrine Expositie Het Amsterdam van Georgien Overwater

coverboekamsterdamgeorgienoverwater.png

15 september 2017 - 16 januari 2018

Inhoud

De nieuwe vitrine-expositie in de Sint Antoniesbreestraat is te zien: ‘Amsterdam’ een serie tekeningen van illustrator Georgien Overwater. In haar vrije tijd maakt ze schetsen in de stad: in een café of buiten op straat. Van mensen, gebouwen, gekke types: Van alles is te zien! Uit deze schetsen is het ‘Amsterdam’ boek bij uitgeverij Leopold ontstaan.

Georgien Overwater (1958) werkt en woont in het centrum van Amsterdam. Na de kunstacademie in Arnhem werkte ze een aantal jaren bij de NOS als tekenaar en liep stage bij Harrie Geelen van Toonder Studio's. Ook maakte zij de achtergronden voor de animatiefilms van Paul Driessen waaronder ‘De schrijver en de dood’, The waterpeople’ en ‘Three misses’.

Verder illustreerde Georgien onder meerde ‘Dr. Proktor’-serie van Jo Nesbø voor uitgeverij Lemniscaat en Munkel Trogg van Janet Foxley beiden ook voor Lemniscaat. De ‘Floor’-serie van Marjon Hoffman voor uitgeverij Ploegsma en ‘De gelukkige olifant’ en ‘De snelste zebra van de wereld’ van Youp van ,t Hek , voor uitgeverij Leopold Ten slotte maakt zij ook animaties voor Sesamstraat.

In haar vrije tijd maakt ze schetsen in de stad: in een café of buiten op straat. Van mensen, gebouwen , gekke types: er is altijd wat te zien! Uit deze schetsen is het ‘Amsterdam’ boek bij uitgeverij Leopold ontstaan.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Sint Antoniesbreestraat

Adres

Sint Antoniesbreestraat, Amsterdam

Website

http://kunstencultuurstadshart.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis.