Pad tot huidige pagina

EXTRA PIANOFEEST DANIEL WAYENBERG 88 JAAR!

EXTRA PIANOFEEST DANIEL WAYENBERG 88 JAAR!

danilwayenberg.jpg

12 oktober 2017, 20:15 - 22:15 uur

Inhoud

Een gesigneerde CD en een gebakje bij het verjaardagsfeest van Daniël Wayenberg: Wegens de overweldigende belangstelling voor zijn verjaardag op 11 oktober viert Nederlands oudste meesterpianist voor de tweede maal zijn 88ste verjaardag in het Pianola Museum. Dhr. Wayenberg speelt alle 12 transcendentale etudes van Liszt op de Mason & Hamlin concertvleugel in de muzieksalon. Deze etudes staan ook op zijn recente solo CD die lovende recensies in de pers kreeg. Dagblad Trouw meldde: “Onder Wayenbergs nog altijd trefzekere handen klinken de etudes ronduit monumentaal. De pianist weet de zeer uiteenlopende karakters overtuigend uit te beelden”.
In “Mazeppa” (nr. 4) laat Wayenberg het paard waarop de Oekraïense held vastgebonden ligt, woest over de steppe galopperen. Bijzonder geslaagd is ook “Feux follets” (Dwaallichten), waarin Wayenberg kristalhelder en parelend pianospel laat horen”.

Categorie

Muziek

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Geelvinck Pianola Museum

Adres

Westerstraat 106, Amsterdam

Website

http://www.pianola.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€ 32,50 (incl. CD en een gebakje)