Pad tot huidige pagina

film: La Vallée

film: La Vallée

lavallee.jpg

12 oktober 2017, 20:30 - 22:10 uur

Inhoud

Barbet Schroeders La Vallée uit 1972, ook wel bekend als Obscured by Clouds, is een wonderbaarlijke exploratie van de geest in de jungle van Nieuw Guinea. Viviane, vrouw van de Franse consul, besluit mee te gaan op een trek naar de vallei van de goden en komt onderweg de Mapuga stam tegen die haar onderwijst in sexuele vrijheid en geestverruiming. De soundtrack van deze Franse cultfilm werd verzorgd door niemand minder dan Pink Floyd. De mooie beelden werden gemaakt door cinematograaf Nestor Almendros. Later wint hij een Oscar voor zijn werk bij Days of Heaven.

English:
Barbet Schroeder’s La Vallée from 1972, also known as Obscured by Clouds, is a marvelous exploration of the mind set in the jungles of New Guinea. Wife of the French consul Viviane decides to join a trek to the mythical valley of the gods and comes across the Mapuga tribe who teach her about sexual freedom and mind alteration. The soundtrack of the French cult film was created by none other than Pink Floyd. The beautiful images were shot by cinematographer Nestor Almendros, who would win an Oscar for his work on Days of Heaven a few years later.

Barbet Schroeder | 1972 | Frankrijk | 106'

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€5,-.

We accepteren ook de Cinevillepas.

Meer informatie

Reserveren kan via een e-mail. Graag de naam en de datum van de voorstelling in de onderwerpregel vermelden.

English:
Reservations can be made via an e-mail. Please state the name and date of the film in the subject line.