Pad tot huidige pagina

Christian Boltanski - NA

Christian Boltanski - NA

007-deoudekerk-boltanski2017-ph-gj-vanrooij.jpg

28 november 2017 - 29 april 2018

Inhoud

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot zondag 29 april 2018 is er in de Oude Kerk in Amsterdam een bijzondere tentoonstelling te zien van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. De tentoonstelling heeft de naam NA en bestaat uit 50 installaties. Het zijn zwarte tombes van verschillende formaten die verrijzen boven een aantal van de 2200 bestaande grafstenen in de Oude kerk. Hierdoor ontstaat er een nieuwe architectonische laag. Tussen de tombes door lopen zogenaamde ‘lopende figuren’ die de bezoeker vragen stellen over het leven. In het middenschip van de kerk liggen gedragen jassen van Amsterdammers die dezen weer terugkrijgen na de tentoonstelling.

Categorie

Kunst en creativiteit

Naam locatie

Oude Kerk

Adres

Oudekerksplein 23, Amsterdam

Website

https://oudekerk.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

prijs: 10 euro
(mjk, vrienden van de oude kerk, icom card, I Amsterdam citycard, stadspas vrij entree)

Meer informatie

openingstijden: dagelijks 10 – 18 uur m.u.v. zondag 13 – 17:30 uur