Pad tot huidige pagina

Debuut Tentoonstelling Rinus van Hall

Debuut Tentoonstelling Rinus van Hall

franshals_01.jpg

24 november 2017 - 21 januari 2018

Inhoud

KYAS ART SALON presenteert: Debuut Tentoonstelling Rinus van Hall,
Schilderijen | 24 november 2017 tot 21 januari 2018

De redder van het Frans Hals Museum
Vorige week kreeg Rinus van Hall een ongewone opdracht van het Frans Hals Museum. Door de afwezigheid van een topstuk voor de opening op 10 november had het bestuur en directie van het museum een probleem. Gelukkig schakelden Frans Corpeleijn (voorzitter RvT) en Ann Demeester (directeur) de talenten in van Rinus van Hall voor de oplossing. Drie dagen voor de opening werd Rinus benaderd om een kopie van Lachend meisje te produceren. Tijdens een marathonsessie van 48 uur schilderde hij het oorspronkelijke werk zorgvuldig na en registreerde dat proces op video. Zijn maakproces en het resultaat, zijn te zien in de tentoonstelling: De kunst van het lachen, Humor in de Gouden Eeuw.

Twitch.tv als platform voor klassieke studies
Bekend in de gamewereld, maar zeker ook gebruikt door creatieven voor het tonen van skills: twitch.tv, een platform voor content creators die middels streamen een zo groot mogelijk publiek bereiken. Rinus van Hall streamt actief binnen dit platform, onder de naam phantompainter, zijn klassieke studies naar oude meesters.

Salon Fraîche
Op 26 november zal er een Salon Fraîche plaatsvinden waar hij geïnterviewd zal worden over zijn werk. Op deze dag kan hij ook een aantal nieuwe opdrachten aannemen die hij gedurende zijn tijd in de KYAS ART SALON zal maken. Zijn activiteiten zullen worden gestreamd via twitch.tv.
Naast de tentoonstelling zal Rinus van 27 november 2017 tot 21 januari 2018 zijn intrek nemen in KYAS ART SALON. U bent vanaf maandag 27 november van harte welkom om op afspraak langs te komen en Rinus aan het werk te zien.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
Na op zijn 18e te zijn teruggekomen van Pearson College UWC in Canada, begon Rinus aan de studie Bouwkunde aan de TU Delft. Door zijn gedrevenheid en ambitieuze karakter wist hij te excelleren als student. Maar realiseerde zich tijdens zijn Master dat hij geen toekomst in de architectuur ambieerde. Hij streeft nu een leven als autonoom kunstenaar na en is als een bezetene aan het schilderen. Rinus schildert vooral portretten en gaat op zoek naar "de verborgen emotie" van zijn onderwerpen om deze emoties te verbeelden en een plek te kunnen geven. In een korte periode ontwikkelde hij een goed oog voor detail en gevoel voor stofuitdrukking waarbinnen hij - gepassioneerd en overtuigd van het belang van de klassieke schilderkunst - te werk gaat. In deze solotentoonstelling zal vrij werk te zien zijn van deze jonge telg uit een bekende kunstenaarsfamilie en zal de ontwikkelingsboog naarmate de tentoonstelling vordert meer sprongen nemen. De uitkomsten hiervan zullen te zien zijn tijdens de finissage.

Rinus van Hall voelt zich ontketend en laat u graag zien waar zijn ontwikkeling toe zal leiden.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

KYAS ART SALON

Adres

Keizersgracht 221, Amsterdam

Website

http://WWW.KYASARTSALON.COM

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis