Pad tot huidige pagina

DROOMSTAD van Moniek Spaans in het Kleinste Galerietje

DROOMSTAD van Moniek Spaans in het Kleinste Galerietje

persbeelddroomstad.jpeg

16 december 2017 - 14 maart 2018

Inhoud

Vanaf 16 december is in het Kleinste Galerietje van kunstuitleen Beeldend Gesproken de expositie Droomstad te bezichtigen, een poëtische fata morgana van huizen en torens. Het betreft werk van Moniek Spaans die zich liet inspireren door historische gebouwen en plattegronden.

Voor de expositie Droomstad boog Moniek Spaans zich over de negende-eeuwse plattegrond van de Sankt Gallen kathedraal in Zwitserland. Op deze architectonische tekening is ook een uitkijktoren opgenomen. Bij die toren staat in het Latijn geschreven: Ascensus per cocleam ad universa super inspicienda; met de trap naar boven, om over de wereld uit te kunnen kijken. De toren als symbool van overbrugging van de afstand tussen hemel een aarde. In de expositie Droomstad lijken boven en beneden onverwacht samen te komen. Het Kleinste Galerietje was oorspronkelijk een doorgang met een trap naar het dak; je kunt de ijzeren treden die in de muur verankerd zijn nog steeds zien.

Tijdens de expositie Droomstad, zijn in kunstuitleen Beeldend Gesproken de Amsterdammertjes van Moniek Spaans te koop. Huisjes van aardewerk uitgelicht door een kaarsje: verlichtende cadeautjes voor donkere dagen. Daarnaast is haar boek 'Het in vergetelheid geraakte koninkrijk van Pablo Swentibold' in de kunstuitleen verkrijgbaar: prozaschetsen voor volwassenen geïllustreerd met collages, waar ook afbeeldingen van de Spaans torens in verwerkt zijn.

Moniek Spaans is beeldend kunstenaar en schrijver. Zij exposeert haar werk, installaties vaak bestaand uit samengestelde materialen zoals aardewerk, lood, hout en koper, graag op bijzondere locaties.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken

Adres

Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam

Website

http://www.beeldendgesproken.nl/agenda/droomstad-kleinste-galerietje/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis