Pad tot huidige pagina

Uitnodiging Opening Expositie Schilderijen van Nandor Stamenkovits!

Uitnodiging Opening Expositie Schilderijen van Nandor Stamenkovits!

img_1512589655878.jpg

9 december 2017, 16:00 - 19:00 uur

Inhoud

Kunstenaar Nandor Stamenkovits

Nandor Stamenkovits begon op 19 jarige leeftijd als etaleur bij het luxueuze warenhuis De Bijenkorf in Amsterdam. In die periode werd hij gescout door een modellenbureau en begon een carrière als internationaal model. Na 15 jaar voor de camera te hebben gestaan besloot hij te kiezen voor de positie achter de camera en ontwikkelde zich tot de eerste digitale fotograaf van Nederland. Meer dan 20 jaar lang heeft hij zich weten te vestigen als een gerenommeerd reclame en mode fotograaf en verschillende presticieuze prijzen in de wacht gesleept .

Zes jaar geleden begon hij te experimenteren met digitale kunst op de computer en daarmee zijn meer dan 150 magische werken gecreëerd. De laatste twee jaar heeft hij zich bezig gehouden met het gebruik van acrylverf op canvas. Met dit nieuwe abstract expressionistische werk laat de artiest zijn diepe liefde en respect voor de natuur tot leven komen in zijn schilderijen middels een subtiel speels gouden lijnenspel exploderend tot een kleurrijk spektakel. In zijn laatste stukken probeert hij de transformatie uit te beelden van het technologische vissen tijdperk naar het meer spirituele aquariustijdperk. Een belangrijk keerpunt in de beschaving. Het herrijzen vanuit het donker naar het licht. Een boodschap van hoop voor de kunstliefhebber en de hele mensheid.
Hierbij ook een verwijzing naar zijn digitale kunst en tevens een uitgebreid profiel te zien op saatchiart.com/nandorstamenkovits
Dit digitale werk zou gechanneled zijn en een helende werking hebben op de eigenaar. Kunst gebruikt als een portaal naar een hoger bewustzijn om het zelfhelende vermogen en oneindig ontwikkelen op elk niveau te stimuleren.

PAINTINGS OF NANDOR STAMENKOVITS

Nandor Stamenkovits started at the age of 19 as a windowdresser in a luxurious Dutch departement store De Bijenkorf in Amsterdam. During that period he was scouted by a modelling agency and became a succesful international model for 15 years. Then he changed the scene in front of the camera to behind the camera and developed himself into the first digital photographer in Holland. For more than 20 years he was a wellknown artist in this field and won several prestigious prices for his advertising projects.

About six years ago he started experimenting with digital art on the computer creating more than 150 magical pieces . The last two years he found a new challenge in using acrylic paint on canvas. With this new abstract expressionistic work the artist is translating his deep admiration and respect for nature into his paintings through subtle strokes of gold and exploding colours. In his last work he is trying to capture the transformation of the technological pisces era into the more spiritual aquarius era. Existence at an important turningpoint. Emerging out of the dark into the light. A message of hope for the artlovers and all humankind.
Referring to his digital art to be seen on saatchiart.com/nandorstamenkovits a channeled work which has a healing purpose to the possessor.
Art used as a doorway to a higher consciousnes to provoke selfhealing ability and infinite developement on every level.

Je bent van harte welkom om deze kunstwerken te komen bewonderen, onder het genot van een drankje en een muziekje!

De expositie is te bezichtigen vanaf 9 december - 9 februari 2018 in onze winkel &galerie #JOMIXSY!

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

JOMIXSY

Adres

Bilderdijkstraat 179, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis