Pad tot huidige pagina

Videobiënnale Van der Helstplein 'Integratie'

Videobiënnale Van der Helstplein 'Integratie'

videobinnale.jpg

21 december 2017 - 8 maart 2018

Inhoud

Na een succesvol eerste editie in 2015 is in Van der Helstplein Etalages in Amsterdam nu de tweede editie van de videobiënnale te bekijken. In twaalf etalages zijn op kleine displays video’s van zestien kunstenaars te zien. Elke video geeft op geheel eigen wijze een beeld van het begrip integratie. Je kunt langslopen of even stil blijven staan, een vleug opvangen van wat er zich achter de ramen afspeelt of even helemaal verdwijnen in een andere wereld, zo midden op straat.

Het begrip integratie wordt veel gebruikt in het politieke en publieke debat. Dan hebben we het over de culturele integratie van verschillende bevolkingsgroepen. Maar het begrip integratie wordt ook op andere terreinen gebruikt zoals in de economie, informatica, psychologie en fysiologie. De definitie van integratie is: het maken van of opnemen in een groter, harmoniserend geheel. Het gaat dus over het aanpassingsproces van eenwording. En in dat proces worden ook zijn tegenpolen opgeroepen: desintegratie(uiteenvallen) en segregatie (afzonderen). In de getoonde videos is een ruime interpretatie van dit begrip uitgewerkt.

Deelnemende kunstenaars zijn: Nelleke Bosland, Harrie Blommesteijn / Birgitt Busz, Monique Broekman, Nienke Brokke, Esther van Casteren, Mirjam van Casteren, Danbee Choi, Henk Fakkeldij, Ine Geraedts, Johannes Gramm, Simone Häckel, Cindy Moorman, Lies Neve, Dominique Panhuysen, Masha Ru.

21 december 2017 - 8 maart 2018, Van der Helstplein, Amsterdam
Opening: 22 december 2017 van 17-19 uur,
ter hoogte van Van der Helstplein 3, met een muzikaal optreden van Renate Jörg.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Van der Helstplein

Adres

Van der Helstplein 3, Amsterdam

Website

http://vdhp.blogspot.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis