Pad tot huidige pagina

Film: Hannah Arendt

Film: Hannah Arendt

hannah-arendt-.jpg

18 januari 2018, 20:30 - 22:30 uur

Inhoud

Hannah Arendt is één van de belangrijkste filosofen van de 20ste eeuw. Dit bleek maar weer uit de hernieuwde populariteit van haar boek Totalitarisme na de verkiezing van Trump. De biografische film Hannah Arendt richt zich op haar andere revolutionaire idee: de banaliteit van het kwaad. De film volgt Arendt op haar tocht naar Jeruzalem in 1961 voor de rechtszaak van voormalige nazi Adolf Eichmann. Hier besluit zij een zeer controversieel artikel te schrijven over het idee dat doodgewone mensen kwade daden verrichten voor banale redenen in plaats van dat zij kwaadaardig zijn en door hun ideologie gemotiveerd worden. Hannah Arendt is de derde film uit Duitse regisseur Margarethe von Trotta’s feministische trilogie over belangrijke vrouwelijke denkers.

ENGLISH:
Hannah Arendt is one of the most important philosophers of the twentieth century. This was once again apparent after the renewed popularity of her book The Origins of Totalitarianism after the election of Trump. The biographical film Hannah Arendt focuses on her other revolutionary idea: the banality of evil. The film follows Arendt on her journey to Jerusalem in 1961 to attend the trial of former nazi Adolf Eichmann. Here she decides to write a very controversial article about the idea that ordinary people perform evil acts for banal reasons rather than being evil themselves and motivated by their ideology. Hannah Arendt is the third film in German director Margarethe von Trotta’s feminist trilogy of important female thinkers.

Margarethe von Trotta | 2012 | Duitsland / Luxemburg / Frankrijk / Israël | 113'

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)