Pad tot huidige pagina

Filmvertoning "Van Wie is het IJ, Van Wie is de Stad" (NL 2017 – 80 min.), Remy Vlek

Filmvertoning "Van Wie is het IJ, Van Wie is de Stad" (NL 2017 – 80 min.), Remy Vlek

aanbwoverhkvdiemstrkopie.jpg

18 januari 2018, 20:00 - 22:00 uur

Inhoud

In het kader van de tentoonstelling “IJ-oevers in beeld, Sigrid van Essel schildert de randen van het binnen IJ”, vertoont het Borneo Architectuur Centrum op donderdag 18 januari de film "Van Wie is het IJ, Van Wie is de Stad" van Remy Vlek, met na afloop een gesprek met regisseur en deelnemers in de film.

In de film, die op 27 november j.l in première is gegaan in het Eye, spreken oud wethouder Maarten van Poelgeest, Eberhard van der Laan en de kunstenaars Aafke Steenhuis, Sigrid van Essel en Bart Stuart zich uit over de recente ontwikkelingen aan het IJ, de drukte, de publieke ruimte, de ontwikkeling van het vastgoed. Voor wie wordt er gebouwd, voor wie moet er gebouwd worden; is het IJ van Iedereen of is Manhattan aan het IJ voor de rijken?

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Borneo Architectuur Centrum

Adres

RJH Fortuynplein 4, Amsterdam

Website

http://www.bac-amsterdam.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

Programma 18/01/2018
19.30 zaal open en koffie
20:00 filmvertoning
21:30 nagesprek met regisseur en enkele deelnemers in de film
21:45 borrel

Toegang is gratis, wel graag aanmelden op lezingen@bac-amsterdam.nl. Het aantal zitplaatsen is beperkt.