Pad tot huidige pagina

Film: Una Giornata Particolare

Film: Una Giornata Particolare

unagiornata4.jpg

15 februari 2018, 20:30 - 22:20 uur

Inhoud

Niemand minder dan de legendarische Sophia Loren en Marcello Mastroianni spelen de hoofdrollen in deze Italiaanse filmklassieker uit 1977. De film speelt zich af op één dag in het Rome van 1938, de dag dat Adolf Hitler op bezoek kwam bij Benito Mussolini. Huisvrouw Antonietta raakt in haar verlaten appartementsgebouw in gesprek met buurman Gabriele, die, zonder dat ze het wist, net zelfmoord wilde gaan plegen. Ze bespreken heikele onderwerpen als het opkomende fascisme, de vervolging van homoseksuelen en de onderdrukking van vrouwen. De film wordt vertoond op 35mm!
---
Ettore Scola | 1977 | Italië/Canada | 106' | 35mm

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Una Giornata Particolare is in Filmhuis Cavia te zien op donderdag 15 en vrijdag 16 februari.