Pad tot huidige pagina

Opening Expositie 'Levend Verleden' door acteur Mik Libanon

Opening Expositie 'Levend Verleden' door acteur Mik Libanon

openingexpositielevendverleden1.jpg

7 februari 2018 - 28 februari 2018

Inhoud

“Eigenlijk zijn we allemaal een grote familie". De conclusie van één van de kinderen van groep acht van de Sint Jan basisschool nadat de klas op zoek was gegaan naar hun voorouders.

Op woensdag 7 februari 2018 vieren we de onschatbare waarde van familieverhalen. Kinderen laten zien op welke wijze familieverhalen de Nederlandse gedeelde geschiedenis voor hen persoonlijk en invoelbaar maakt. Dit doen de kinderen o.m. door middel van een zelfbedacht gezamenlijk ritueel voorafgaand aan de opening van de door hen ingerichte expositie ‘Levend Verleden’

De expositie is gebaseerd op de zoektocht van de leerlingen van groep 8a van de Sint Jan school naar hun wortels en familiegeschiedenis en de verborgen geschiedenissen die daarin besloten liggen. De expositie wordt geopend door acteur Mike Libanon.

Ancestors unKnown Amsterdam is ontstaan uit een Amerikaans initiatief van Dana Saxon. Het is gericht op Amsterdamse scholen die hun leerlingen een ander perspectief willen bieden op koloniale en postkoloniale geschiedenissen die met de Nederlandse geschiedenis verbonden zijn. Geschiedenissen die in de traditionele geschiedenisboeken – en methoden onderbelicht blijven. Naast kennis over het gedeelde verleden, krijgen de leerlingen lessen aangeboden in stamboomonderzoek, archiefonderzoek en interviewen. Van september tot en met heden loopt het lesprogramma op vier Amsterdamse scholen. Er nemen bijna 200 leerlingen actief aan deel.

De expositie is de hele maand februari geopend tot 16.30 uur. Buiten schooltijden op aanvraag via d.blikslager@askoscholen.nl

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Kinderen

Naam locatie

Sint Jan basisschool

Adres

Kortenaerstraat 30, Amsterdam

Website

http://nl.ancestors-unknown.org/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

http://nl.ancestors-unknown.org/