Pad tot huidige pagina

Geluid in Beeld

Geluid in Beeld

soundtrackcitybertmeister-small.jpg

21 april 2018 - 10 juni 2018

Inhoud

Zaterdag 21 april opent om 17:00 uur in OBA De Hallen de foto-expositie ‘Geluid in Beeld’. Fotograaf Michiel Landeweerd en de ‘sonic reporters’ van Soundtrackcity hebben een aantal bekende en minder bekende mensen uit Amsterdam West in geluid en beeld geportretteerd.

De geportretteerden doen mee aan Sonic West, een geluidskunstproject van de OBA en Soundtrackcity in en om de Hallen in Amsterdam Oud-West. Sonic West zet met bewoners alle buurtgeluiden op de kaart. Onder leiding van kunstenaars gaan bewoners op excursie in hun eigen buurt, luisteren aandachtig naar hun leefomgeving en verzamelen stadsgeluiden waardoor ze zich verbonden voelen met hun buurt.

Door koptelefoons die bij de foto's hangen vertellen de bewoners wat ze hebben gehoord en welke betekenis de geluiden voor hen hebben. Ze reflecteren op vragen als: ‘Van wie is deze stad?’ ‘Waardoor voel ik mij verbonden met mijn omgeving?’ of ‘Hoe wil ik dat mijn buurt klinkt in de toekomst?’

Kom kijken en luisteren in OBA De Hallen!

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

OBA De Hallen

Adres

Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

vrije toegang

Meer informatie

Deze expositie is onderdeel van het geluidskunstproject Sonic West
Sonic West is een samenwerking tussen OBA Amsterdam en Soundtrackcity.
Sonic West wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Stichting, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Amsterdam West.