Pad tot huidige pagina

Cursus: The Science of Happiness

Cursus: The Science of Happiness

scienceofhappiness4.jpg

Inhoud

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er eigenlijk zelf op?

In deze cursus onderzoeken we welke factoren ons leven betekenis geven en ons gelukkig maken. De lessen bieden een training in hoe we het potentieel van geluk in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van gevoelens van verbinding, dankbaarheid, verwondering en (zelf)compassie, we de chemie en neurologie van ons lichaam en daarmee onze stemmingen positief kunnen beïnvloeden. Bijzonder is dat deze bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die vanuit het boeddhisme naar het Westen gekomen zijn.

De training is geïnspireerd op de gelijknamige cursus van de Universiteit van Berkeley en bevat, naast boeddhistisch onderricht van hedendaagse leraren ook materiaal op het gebied van neurobiologie en positieve psychologie.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de kwaliteiten die verbonden zijn met het ontwikkelen van geluk, in zichzelf wil onderzoeken, ontwikkelen en verdiepen.

Categorie

Cursus, lezing, excursie

Doelgroep

Volwassenen

Data

17 mei 2018
24 mei 2018
31 mei 2018
7 juni 2018
14 juni 2018
21 juni 2018
28 juni 2018
5 juli 2018
12 juli 2018

Naam locatie

Rigpa, Boeddhistisch Centrum

Adres

Kuiperstraat 148, Amsterdam

Website

https://www.berealmeditatie.nl/nieuws-activiteiten/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Kosten: € 120 of € 90 bij een minimum inkomen.
Aanmelden: www.rigpa.nl/programma/aanbod/science-of-happiness

Meer informatie

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek van Be Real Meditatie Training, beiden werkzaam als trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De training is een samenwerking tussen Rigpa en Be Real Meditatie Training.

We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. De video's zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.

De cursus bestaat uit 16 lessen van ruim 2 uur en bestaat uit twee delen van acht keer die hoewel er zeker een opbouw is, apart te volgen zijn: deel1 begint in mei en deel 2 in september.