Pad tot huidige pagina

Interactieve voorstelling Traverse Heritage: Voice, Body, Movement

Interactieve voorstelling Traverse Heritage: Voice, Body, Movement

hollandersvandegoudeneeuwportraitgalleryofthegoldenage4camsterdammuseum.jpg

17 mei 2018, 14:30 - 15:30 uur

Inhoud

Het internationale kunstenaarscollectief Moving Matters Traveling Workshop geeft een interactieve, multimediale voorstelling. In de voorstelling bewegen dansers en zangers zich tussen de enorme groepsportretten van de tentoonstelling ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’.

In deze Engelstalige voorstelling verkennen kunstenaars, musici, dansers en onderzoekers de relaties tussen de Nederlandse identiteit, mensen met een multiculturele achtergrond en museumobjecten. De performers gaan in dialoog met de collectie van het museum om te kijken welke stemmen en mensen wel en niet te zien en te horen zijn in het museum. Aan deze museale theatrale voorstelling doen de Amsterdamse koren DoReMimi en het Sannas koor mee die de voorstelling zullen omlijsten met wereldmuziek.

De experimentele voorstelling betrekt museumbezoekers bij het zoeken naar antwoorden op de vragen:
• Hoe kunnen we de levensgeschiedenissen van multiculturele Amsterdammers in het museum vinden?
• Hoe gaan museumbezoekers om met Europees erfgoed en objecten in het museum?

Het evenement is een samenwerkingsproject tussen het Amsterdam Museum, de Universiteit van Amsterdam en het interdisciplinaire kunstenaarscollectief Moving Matters Traveling Workshop.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Hollanders van de Goude Eeuw

Adres

Amstel 51 Hermitage, Amsterdam

Website

https://www.amsterdammuseum.nl/activiteiten/voorstelling-traverse-heritage-voice-body-movement

Toegangsprijs en kaarten bestellen

De voorstelling is gratis bij te wonen in combinatie met een toegangskaart voor de tentoonstelling ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’ (EUR 17,50 of EUR 2,50 i.c.m. museumkaart).

Meer informatie

Na de voorstelling is er een rondetafelgesprek over het maken van erfgoed in en buiten het museum (Universiteitstheater, Nieuwe Doelenstraat 16-18, 16:30 uur), 10 min lopen van de Hermitage Amsterdam.