Pad tot huidige pagina

Machine Wilderness tentoonstelling

Machine Wilderness tentoonstelling

machine-wilderness-web.png

20 mei 2018 - 8 juli 2018

Inhoud

In Machine Wilderness, een langlopend onderzoeksproject dat Zone2Source in 2015 gestart is in samenwerking met Theun Karelse (FoAM), onderzoekt het publiek samen met kunstenaars, ontwerpers, ecologen, engineers en wetenschappers, welke rol technologie speelt in relatie tot natuur, nu technologie een integraal en permanent onderdeel uitmaakt van onze landschappen. De Machine Wilderness tentoonstellling presenteert werk van vier kunstenaars die werken met robotica. Aan de hand daarvan onderzoeken zij hoe technologie een relatie aangaat met de omringende en chaotische levende natuur. Machine Wilderness is geen statische tentoonstelling maar neemt de vorm aan van een ‘werk in uitvoering’ waarin de kunstenaars nieuwe robotische projecten voor specifieke ecosystemen in het Amstelpark ontwikkelen en experimenteren met de interactie tussen de robots en de levende wezens in het park. Bezoekers kunnen de kunstenaars in diverse stadia in het park aan het werk zien en in discussies en workshops meedenken over de observaties en experimenten tussen machines en natuur. Nieuw ontwikkelde werken en documentatie worden in de loop der tijd toegevoegd aan de tentoonstelling. Het loont dus de moeite om de tentoonstelling meermaals te bezoeken.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Amstelpark

Adres

Europaboulevard 1, Amsterdam

Website

http://zone2source.net/en/exhibition-machine-wilderness-2018/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis