Pad tot huidige pagina

Kunstroute Op drift - Amsterdam-Oud-West

Kunstroute Op drift - Amsterdam-Oud-West

plattegrondkunstrouteopdrift.jpg

23 juni 2018 - 2 september 2018

Inhoud

Opening kunstroute 'Op drift' zaterdag 23 juni om 19.00 uur bij WG Kunst. Vanaf 19.45 wordt de kunstroute gelopen vanuit WG Kunst, onder begeleiding van David Bernstein, performance kunstenaar, die de bezoekers langs de kunstwerken leidt.

Op drift is een kunstroute georganiseerd door WG Kunst. De term ‘op drift’ is een verwijzing naar de onrust van deze tijd. De route leidt bezoekers langs vier plekken in Amsterdam Oud-West. De kunstwerken staan op onverwachte, atypische plekken in de (semi) openbare ruimte: In LAB 111, de Passage van De Hallen, op de Bogen op het WG terrein en in WG Kunst. In totaal acht kunstenaars doen mee met nieuw of bestaand werk. Sommigen vragen aandacht voor intimiteit en kwetsbaarheid of bieden een rustpunt. Anderen geven strijdlustig of verstild commentaar. Een aantal kunstwerken is speciaal voor de locatie gemaakt.

Deelnemend kunstenaars zijn Gijs Assmann, Barbara Broekman, Lies Dessens, Annemieke Gerrist, Caren van Herwaarden, Jeroen Kee, Mari Shields en Marianne Theunissen

De kunstroute kan op verschillende manieren gelopen worden: te beginnen bij WG Kunst, maar ook vanuit De Hallen of LAB 111. Met deze unieke combinatie van kunstwerken wil WG Kunst het publiek deze zomer verrassen en letterlijk en figuurlijk laten stilstaan bij wat de huidige samenleving beweegt. Door de kunstroute te lopen kun je het zelf ontdekken.

In WG Kunst is t/m 15 juli een overzichtstentoonstelling met werk van de deelnemend kunstenaars aan Op drift te zien. WG Kunst is t/m 15 juli het centrale informatiepunt.
Bij LAB 111 en De Hallen (OBA, Beeldend Gesproken) is de schriftelijke informatie over de kunstroute de gehele periode, dus t/m 2 september verkrijgbaar.

Op drift is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam/stadsdeel West, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en Mondriaanfonds.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

WG Kunst (Wilhelmina Gasthuisterrein)

Adres

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

Website

http://www.wgkunst.nl/op-drift/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

toegang gratis

Meer informatie

http://www.wgkunst.nl/op-drift/ of wgkunst@wgkunst.nl of tel. 020 6161515

informatiebrochures Kunstroute Op drift verkrijgbaar bij WG Kunst ,Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 (t/m 15 juli) De Hallen (OBA, Beeldend Gesproken), Hannie Dankbaarpassage en LAB 111 (Arie Biemondstraat 111(overige locaties t/m 2 september)