Pad tot huidige pagina

Marline Fritzius overzichtstentoonstelling Uit je woorden

Marline Fritzius overzichtstentoonstelling Uit je woorden

marline_fritzius_rode_schoen_.jpg

20 juni 2018 - 13 juli 2018

Inhoud

Marline Fritzius (1936–2006) was een veelzijdig kunstenaar, naast aquarel werkte zij in verschillende andere technieken, zoals linoleumsnede, etsen, olieverf, potlood en houtskool. Al even gevarieerd zijn haar onderwerpen: portretten, stadsgezichten, landschappen, bloemen, planten en interieurs. In 1970 opende haar eerste solotentoonstelling, waarbij nagenoeg al haar werk werd verkocht.
Aan Fritzius’ carrière leek enkele jaren later abrupt een einde gekomen toen ze na een
operatie afasie kreeg. Ze wist na enkele donkere jaren haar leven weer betekenis te geven door opnieuw te gaan schilderen. Met veel doorzettingsvermogen leerde zij om met haar
andere hand te werken en maakte haar belangrijkste werken: in waterverf uitgevoerde tekeningen van bloemen, planten en mossen, die met bijna wetenschappelijke aandacht voor detail zijn weergegeven.
Geïnspireerd door deze ervaring richtte ze een stichting op en startte in haar huis een atelier waar mensen met afasie les krijgen van kunstenaars.
Ruim tien jaar na haar overlijden is van 20 juni tot 16 juli in haar voormalige woonhuis en atelier een overzichtstentoonstelling te zien.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Galerie en Atelier Marline Fritzius

Adres

Brouwersgracht 220-222 HS, Amsterdam

Website

http://www.stichtingmarlinefritzius.nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Het atelier is rolstoeltoegankelijk