Pad tot huidige pagina

Public Art Amsterdam: Pay Attention Please!

Public Art Amsterdam: Pay Attention Please!

paa2018_mail.png

21 juni 2018 - 2 juli 2018

Inhoud

Pay Attention Please!
Ga mee op ontdekkingstocht door Amsterdam en ontdek de rijkdom van de openbare ruimte!
21 juni t/m 30 september 2018

Tijdens Pay Attention Please! gaan we de straat op om op zoek te gaan naar die eigenzinnige, bijzondere, historische èn hedendaagse kunst die Amsterdam te bieden heeft. Dwaal over de Zuidas, laat je verrassen in Nieuw West, leer de vele gezichten kennen van Noord, verken Oost, struin rond over de NDSM werf of bekijk de Wallen met een frisse blik.

Public Art Amsterdam vraagt aandacht voor de publieke ruimte van Amsterdam. Ruimte die we delen, die omstreden is, vol tegenstellingen, maar ook vol idealen. Ruimte die steeds in beweging is. De manifestatie Pay Attention Please! maakt deze ruimte zichtbaar, aan de hand van kunstwerken die door de hele stad te vinden zijn. Kunst die laat zien hoe de stad over zichzelf denkt en droomt.

Van de gebaande paden
In de zes stadsdelen van Amsterdam zijn bijzondere routes uitgestippeld die voeren langs markante bestaande kunstwerken, nieuwe (tijdelijke) kunst èn interessante kunstinstellingen. De routes lokken juist ook naar de rafelranden van de stad waar nog veel te ontdekken valt. Kijk op de kaart en stel je eigen favoriete kunstroute samen waarvan je zelf het start- en eindpunt bepaalt. De navigatie op de website kan je daarbij helpen. In totaal kun je informatie over meer dan 100 kunstwerken vinden!

Laat je meevoeren
Tijdens Pay Attention Please! worden thematische rondleidingen verzorgd door enthousiaste en goed geïnformeerde gidsen. Deze fiets- en wandeltochten duren 1,5 à 2 uur. Meer informatie en reserveren: artifex.nu/publicartamsterdam

Audiokunst – Schrijvers en de Stad
Speciaal voor Pay Attention Please! werd met Amsterdams literair talent een serie audiokunstwerken gemaakt. Schrijvers Roos van Rijswijk, Chris Keulemans, Rashid Novaire, Alma Mathijsen, Fiep van Bodegom en Massih Hutak bezingen ieder een geliefd stadsdeel. Deze verhalen zijn via de website te beluisteren, zowel thuis als wandelend door de stad.

Programma door de hele stad
Bij de elf partnerinstellingen van Public Art Amsterdam is gedurende Pay Attention Please! van alles te beleven. Ieder van hen ontwikkelde speciaal voor de manifestatie een kunstwerk in de openbare ruimte, een debat, performance of interventie. Houd het programma in de gaten op www.publicart.amsterdam

Public Art Amsterdam
Pay Attention Please! is een initiatief van Public Art Amsterdam, een samenwerkingsverband van elf Amsterdamse kunstinstellingen: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST-art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P//////AKT, Stedelijk Museum en TAAK.

Informatiepunt
Het centrale informatiepunt van Pay Attention Please! is te vinden in het Stedelijk Museum.
Het complete programma, actuele updates, wijzigingen en meer informatie is te vinden op: www.publicart.amsterdam

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Amsterdam

Website

http://www.publicart.amsterdam

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis

Meer informatie

Public Art Amsterdam is een initiatief van CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST- art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P/////akt, Stedelijk Museum en TAAK.