Pad tot huidige pagina

Tentoonstelling: Robotanica Transnatural Art & Design in De Tolhuistuin

Tentoonstelling: Robotanica Transnatural Art & Design in De Tolhuistuin

bannere-mailrobotanicatht.jpg

1 juni 2018 - 15 juni 2018

Inhoud

Transnatural opent van 1 t/m 15 juni een buitententoonstelling in de Tolhuistuin, die de intrede van robotica in de natuur centraal stelt. Robotanica haakt in op een aankomend tijdperk – een ’nieuwe natuur’ – waarin zich een wildernis met technologische wezens aftekent. De deelnemende kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers presenteren werken die deze verschuiving in de natuur verbeelden en verkennen.

Categorie

Kunst en creativiteit

Naam locatie

De Tolhuistuin

Adres

IJpromenade 2, Amsterdam

Website

http://transnatural.org/robotanica/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Transnatural opent van 1 t/m 15 juni een buitententoonstelling in de Tolhuistuin, die de intrede van robotica in de natuur centraal stelt. Naast de buitententoonstelling wordt een aansluitend programma georganiseerd met lezingen, performances en workshops in samenwerking met o.a. EYE Amsterdam.

Robotanica haakt in op een aankomend tijdperk – een ’nieuwe natuur’ – waarin zich een wildernis met technologische wezens aftekent. De deelnemende kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers presenteren werken die deze verschuiving in de natuur verbeelden en verkennen. De verstrengeling van technologie met ecosystemen kan op kleine en grote schaal een positieve invloed hebben op het Antropoceen – de term voor het tijdvak waarin de mens een enorme negatieve impact heeft op de aarde.