Pad tot huidige pagina

Expostie: Kayelitsma Bonteheuvel onderdeel 22e Internationale Aids Conferentie

Expostie: Kayelitsma Bonteheuvel onderdeel 22e Internationale Aids Conferentie

rcchvaccinatieprogramma1.jpg

17 juli 2018 - 17 augustus 2018

Inhoud

Als officieel Affiliated Event onderdeel van de 22e Internationale AIDS Conferentie 2018 in Amsterdam en in het kader van de Amsterdamse Gay Parade volgende maand presenteert Beeldend Kunstenaar Ciska de Hartogh met de expositie KAYELITSHA BONTEHEUVEL in Arti et Amicitiae een overzicht van foto's, films, schilderijen en projecten waarmee zij getuigt van haar decennialange betrokkenheid bij de strijd tegen AIDS in Afrika.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112, Amsterdam

Website

https://www.arti.nl/tentoonstelling/internationale-aids-conferentie/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

0,00 euro

Meer informatie

Expositie: van 17 juli tot en met 31 augustus 2018

Op 25 juli om 21.00 uur en 1 augustus om 15.30 uur houdt Ciska de Hartogh in er een lezing over de films. De toegang is vrij

Voor meer informatie websites: www.event.aids2018.org, www.arti.nl, www.ciskadehartogh.com

Achtergrond

Beeldend Kunstenaar/filmmaker Ciska de Hartogh is sinds de jaren '90 decennia lang actief in de strijd tegen de wereldwijde AIDS pandemie. Als humanitair hulpverlener in Rwanda en Zuid Afrika, kon zij het Rode Kruis Kinderziekenhuis in Kaapstad (RCCH) in 1994, door fondsenwerving via Nederland, helpen met een succesvol AIDS programma.. Na jaren in de sloppenwijken gewerkt te hebben, keerde Ciska de Hartogh in 2000 terug naar Nederland.

Opgeleid in 3D Monumentale Beeldende Kunst in Zuid-Afrika en Nederland verwerkte zij haar indrukken van Kaapstad en AIDS in Afrika in 9m hoge sculpturen, maar ook in fotoreportages, films en schilderijen. die zeven jaar lang jaarlijks rond Wereld AIDSdag in het Atrium van het Haagse Stadhuis