Pad tot huidige pagina

World Cinema Amsterdam in the Open Air: Sergio & Serguei

World Cinema Amsterdam in the Open Air: Sergio & Serguei

sergiosergueistillrw.jpg

11 augustus 2018, 21:30 uur

Inhoud

In de sprookjesachtige binnentuin van De Tropen kun je terecht voor een gratis Open Air filmvertoningen! Zaterdag 11 augustus vertoont De Tropen café en restaurant in samenwerking met Rialto de Cubaanse film Sergio & Serguei.

Sergio & Serguéi
In 1991 bevond de Sovjet-kosmonaut Sergei Krikaljov zich in het ruimtestation Mir toen in december de Sovjet-Unie uiteenviel. Dat had verstrekkende gevolgen, ook voor Krikaljov: zou er nog geld zijn om hem terug te halen, zou hij überhaupt terugkeren naar de Aarde? Dit gegeven inspireerde de Cubaanse regisseur Ernesto Daranas tot het maken van deze intrigerende, soms hilarische komedie.
Havana, 1991: overtuigd communist en universitair docent Sergio is in zijn vrije tijd radioamateur, waardoor hij in contact staat met mensen over de hele wereld. Op een dag ontvangt hij een nogal onverwacht signaal: van Sergei, een kosmonaut die vastzit op het Sovjet ruimtestation Mir. De twee worden al snel radiovrienden – maar hoe hem te helpen? Sergio zoekt hulp bij Peter (Ron Perlman), een van zijn radiocontacten. Maar Peter is een 'kapitalistische' Amerikaan…

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De Tropen café en restaurant aan het Oosterpark

Adres

Mauritskade 64, Amsterdam

Website

https://amsterdamdetropen.nl/agenda/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis entree