Pad tot huidige pagina

World Cinema Amsterdam in the Open Air: Supa Modo

World Cinema Amsterdam in the Open Air: Supa Modo

supamodofilmstill-rw.jpg

10 augustus 2018, 21:30 uur

Inhoud

In de sprookjesachtige binnentuin van De Tropen kun je terecht voor een gratis Open Air filmvertoningen! Vrijdag 10 augustus vertoont De Tropen café en restaurant in samenwerking met Rialto de Keniaanse film Supa Modo.

Supa Modo
De 9-jarige Jo, die in het Keniaanse dorpje Maweni woont, is helemaal verslingerd aan actiefilms met superhelden – het liefst zou ze zelf een superheld zijn. Maar dat zal niet gebeuren: ze is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Of toch? Haar bezorgde moeder wil haar binnen en in bed houden, maar haar oudere zus Mwix gaat heimelijk met haar naar buiten om haar de kans te geven aan iedereen te laten zien over welke magische krachten ze beschikt. Als ze verder achteruitgaat, besluit de dorpsgemeenschap haar droom te verwezenlijken, en aldus vat Jo aka Supa Modo'schurken' in de kraag, kan ze voorwerpen met geestkracht laten bewegen en kan ze zelfs de tijd stilzetten.
Regisseur Likarion Wainaina laat in dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut zien hoe de ware magie niet schuilt in het superheldendom maar in gemeenschapszin en de onvoorwaardelijke bereidheid iets aardigs voor elkaar te doen.

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

De Tropen café en restaurant aan het Oosterpark

Adres

Mauritskade 64, Amsterdam

Website

https://amsterdamdetropen.nl/agenda/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis entree