Pad tot huidige pagina

Festival van de Opstand: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Festival van de Opstand: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

13 oktober 2018, 12:00 - 19:00 uur

Inhoud

Het feit dat u op zaterdag het IISG kunt bezoeken is al bijzonder, maar het programma dat u er op 13 oktober kunt bijwonen is helemaal de moeite waard. Die dag vieren we het Festival van de Opstand!

Voor een keer opent het IISG op zaterdag tussen 12.00 uur en 19.00 uur haar deuren voor een festival met opstandige verhalen, muziekoptredens, rondleidingen door de schatkamers van het instituut, een cocktailbar, een filmprogramma en meer! Het belooft een spectaculaire dag te worden.

Categorie

Manifestaties en evenementen

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Adres

Cruquiusweg 31, Amsterdam

Website

https://socialhistory.org/nl/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis!

Meer informatie

We organiseren het Festival van de Opstand ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis, die dit jaar als thema opstand heeft.

Oud minister Lilianne Ploumen komt vertellen over haar iniatief She Decides, Jean-Marc van Tol (u kent hem misschien van Wie is de Mol en Fokke en Sukke) komt over zijn andere passie vertellen: de Tachtigjarige Oorlog. Loesje komt. We hebben prachtige muziek, een strijdkoor. Eva Rovers doet een boekje open over Practivisme. Singer-songwriter VanWyck brengt haar betoverende liedjes ten gehore. U kunt uw eigen actiebuttons drukken. Of een spelletje Dolle Mina Ganzenbord spelen... een rondleiding door de schatkamers van het instituut. Of komt u gewoon een lekker biertje drinken. Alles kan. Het wordt opstandig leuk!
U bent van harte welkom!