Pad tot huidige pagina

Film: Snow Pirates

Film: Snow Pirates

snowpirates.jpg

11 oktober 2018, 20:30 - 22:00 uur

Inhoud

Snow Pirates is een Turkse coming of age-film tegen de achtergrond van de militaire coup uit 1980. Het schoolplein wordt vernietigd en de schoolstreken van vrienden Serhat, Gurbuz en Ibo worden ruw onderbroken door een militaire coup in Ankara, en zelfs hun kleine oostelijke woonplaats is niet immuun voor de politieke onrust. Als hartje winter het leger de steenkool in beslag neemt, worden de drie jongens gedwongen het platteland te doorzoeken op elke andere steenkoolbron om hun huizen te verwarmen. Terwijl soldaten door de straten patrouilleren en het elke dag slechter gaat, hebben ze geen andere keus dan hun onschuld achter zich te laten en om te gaan met de realiteit van het leven onder een militair regime.
---
Faruk Hacihafizoglu | 2015 | Turkije | 83'

Categorie

Film

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Filmhuis Cavia

Adres

Van Hallstraat 52 1 hoog (trap op, boven Xena Sports), Amsterdam

Website

http://filmhuiscavia.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

5,- euro.
(Cinevillepas geldig)

Meer informatie

Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een half uur voor aanvang aan de bar gekocht worden.