Pad tot huidige pagina

Jeanne Oosting Prijzen 2018

Jeanne Oosting Prijzen 2018

jeanneoostingbanner.jpg

5 oktober 2018 - 21 oktober 2018

Inhoud

De Jeanne Oosting Prijzen 2018 zijn toegekend aan beeldend kunstenaars Bettie van Haaster en Henk Visch. De jury, bestaande uit collega-kunstenaars Aline Thomassen, Tim Ayres en Maaike Schoorel, koos voor Van Haaster en Visch op grond van eigenheid, vakmanschap en oeuvres van constante kwaliteit.

In Arti is een tentoonstelling met werk van beide laureaten te zien van 6 t/m 21 oktober. U bent van harte welkom op de feestelijke opening en prijsuitreiking op vrijdag 5 oktober om 19.30 uur.

De Jeanne Oosting Prijzen werden in 1970 in het leven geroepen door beeldend kunstenaar (en Arti-lid) Jeanne Bieruma Oosting vanuit haar betrokkenheid bij de beeldende kunstwereld. Na haar overlijden in 1994 is voortzetting van de jaarlijkse prijstoekenning in handen van de Jeanne Oosting Stichting.
De Jeanne Oosting Prijzen worden toegekend als waardering voor individuele artistieke kwaliteit binnen de figuratieve kunst. De winnaars ontvangen elk een geldbedrag van € 7.500,-. Uniek aan de prijs is dat de jury enkel uit collega-kunstenaars bestaat. De lange geschiedenis van de prijs heeft aangetoond dat er volop beweging zit in de figuratieve kunst. Inmiddels is het de 48ste keer dat beide prijzen worden uitgereikt.

www.jeanneoostingstichting.nl
https://www.facebook.com/pg/JeanneOostingPrijzen

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112, Amsterdam

Website

http://www.arti.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

€3,-