Pad tot huidige pagina

Pop-up Museum Identities

Pop-up Museum Identities

2 oktober 2018 - 31 oktober 2018

Inhoud

Amsterdam krijgt in oktober een bijzonder Pop-up Museum met de naam ‘Identities’. Tien senioren gastconservatoren brachten ruim 100 kunstwerken bij elkaar van bekende en minder bekende kunstenaars. Voor het eerst is een Amsterdams verpleeghuis gedeeltelijk verbouwd tot museum. Pop-up Museum Identities in verpleeghuis Vreugdehof geeft het begrip ‘Identity’ een nieuwe lading.

Verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert heeft haar voormalig zusterflat omgebouwd tot tijdelijke kunstexpositie, een Pop-up Museum. Tien gastconservatoren, in de leeftijd van 65-plus, stelden de expositie samen. Zij volgden daarvoor een korte opleiding bij kunstenaar Emile van der Kruk. Het thema van de expositie is ‘Identities’. De kunstwerken gaan over de vraag: ‘wie ben ik, wie is de ander en waarmee identificeer ik mij?'

Naast de expositie van kunstwerken worden gedurende de hele maand diverse workshops en activiteiten georganiseerd. Zo komt er een workshop van het Van Gogh Museum, het Kro¨ller Mu¨ller Museum en een hiphop dansworkshop. Kunstenares Dorette Giling gaat als Artist in Residence in het verpleeghuis aan de slag. Samen met de bezoekers en bewoners maakt zij een beeld rondom het thema ‘Identities’ dat na afloop in het verpleeghuis achterblijft.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Verpleeghuis Vreugdehof

Adres

De Klencke 111, Amsterdam

Website

http://popupmuseumidentities.nl

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Maandag gesloten. Geopend van dinsdag t/m zondag.

Bij binnenkomst kunt u een catalogus kopen voor € 2,- die informatie geeft over onze gastconservatoren en de door hen samengestelde collectie ‘Identities’. De catalogus kunt u contant afrekenen bij de ingang.

De hele maand zijn er vrijwilligers aan het werk die u graag persoonlijk rondleiden en informeren over de expositie. Wilt u graag een rondleiding inplannen? Mail dan naar info@popupmuseumidentities.nl