Pad tot huidige pagina

TransTaalKinderen - Expo & performance

TransTaalKinderen - Expo & performance

1 oktober 2018 - 14 oktober 2018

Inhoud

Vertalen voor je ouders. Legio kids doen dat dagelijks, gewoon tussen het voetballen, vlogs kijken en huiswerk maken door. Denk aan kids van ouders met een fysieke of verstandelijke beperking of die de omgevingstaal niet machtig zijn. Zij openen deuren, verbinden werelden en spelen een essentiële rol in het gezin. Maar in die rol als verbinder blijven ze vaak onzichtbaar. TransTaalKinderen geeft het woord aan kindvertalers van alle leeftijden. Zij vertellen over het plezier én de verwarring en andere tegenstrijdigheden die met hun rol gepaard gaan. TransTaalKinderen strijkt nu neer in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied, op Wittenburg! Kom naar De Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201, Amsterdam voor de binnen- en de buitenexpo.

Binnen in De Witte Boei en bij het huisje van Speeltuin Wittenburg is een installatie met werk gemaakt door kinderen die vertalen of vertaald hebben voor hun ouders. Buiten geven levensgrote deurportretten een intiem inkijkje in de werelden van vertaalkinderen. Wil je meer verdieping? Kom dan 10 oktober naar De Witte Boei voor lezingen, optredens en het TransTaalForum.

Programma:
1 - 14 oktober
Binnenexpositie met werk gemaakt door vertaalkinderen en buitenexpositie van levensgrote portretten van vertaalkinderen

3 oktober
Buurtopening met Vertaaldomino op het plein voor de Witte Boei

10 oktober
TransTaalForum. In een interactieve mix van dialoog, theater en spel wisselen taalexperts, ervaringsdeskundigen, wijkprofessionals en andere geïnteresseerden van gedachten over het thema 'kinderen die vertalen voor hun ouders'.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

De Witte Boei

Adres

Kleine Wittenburgerstraat 201, Amsterdam

Website

http://movingartsproject.nl/transtaalkinderen/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis toegankelijk

Meer informatie

Over TransTaalKinderen, bruggenbouwers en sleuteldragers
TransTaalKinderen is een multidisciplinair community arts project van kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP). Hoe is het om te bewegen tussen talen binnen en buiten het gezin, tussen generaties? Wat gebeurt er in dat grensgebied? Over die fascinatie gaat TransTaalKinderen. De titel verwijst naar de Transvaalbuurt waarin MAP haar basis heeft en waar een aantal van de deelnemende kinderen vandaan komt.

Met workshops van professionele kunstenaars geven 'kindvertalers', ervaringsdeskundigen van alle leeftijden, vorm aan hun eigen (beeld-)verhaal. Die verhalen vinden hun weg in een reizende tentoonstelling, die deze zomer door Amsterdam trekt langs openbare bibliotheken, parken en pleinen. Ook creëert TransTaalKinderen ruimte voor gesprek over hoe het is om te vertalen voor je ouders: in het TransTaalForum wisselen de vertaalkids ervaringen uit met professionele vertalers en tolken, taal-experts en andere geïnteresseerden.

TransTaalKinderen gaat