Pad tot huidige pagina

Expositie INCONTROCANTO, Theo van Keulen | Marilena Vita

Expositie INCONTROCANTO, Theo van Keulen | Marilena Vita

29 november 2018 - 29 december 2018

Inhoud

Stichting Breed Art presenteert:

Theo van Keulen | Marilena Vita
INCONTROCANTO
samengesteld door Luca Rezzolla
Nov 29 | Dec 29
Breed Art Studios
OPENING zaterdag november 24 17.00/ 21.00 uur.
PERFORMANCE by MARILENA VITA 7pm
Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL Amsterdam.
www.breedartstudios.net
INCONTROCANTO is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

INCONTROCANTO is gebaseerd op de verhalen van twee kunstenaars, welke gekenmerkt worden door het gemeenschappelijk onderzoek rond de poëtica van de materie, organisch zowel als anorganisch.
De installatie "Verdwijning" (1991) van Theo Van Keulen en de performance "My Flight" van Marilena Vita vormen een wisselwerking via hun reflectie op de realiteit rond de menselijke limitatie. De eenmalige performance wordt op video opgenomen en vormt daarna een onderdeel van de tentoonstelling.

Tijdens de OPENING, gepland op zaterdag 24 november 2018 van 17.00 tot 21.00 uur "Stilleven is funest", een video portret / interview over Theo van Keulen, zal voor het eerst te zien zijn. De eenmalige PERFORMANCE "Mijn vlucht" door Marilena Vita, gepland om 19.00 uur, wordt op video opgenomen en vormt daarna een onderdeel van de tentoonstelling.
INCONTROCANTO is te zien van 29 november tot en met 29 december 2018 bij Breed Art Studios, Het Laagt 178 Amsterdam.
OPENINGSTIJDEN: do- vr- za: 13.00/ 18.00 uur.

Theo van Keulen (Nuenen - Nederland) zegt het volgende:
“Het werk dat ik bij Breed Art Studios laat zien heeft een zeer beladen onderwerp: 
het gaat over totalitaire regimes van onderdrukking en bezetting. Het gaat over het plotseling verdwijnen van mensen, die zijn opgepakt en achter prikkeldraad worden opgesloten. Meestal om politieke en/of religieuze redenen. Op twee panelen zijn samen 32 kleine schilderijen gemonteerd. Daar staat het verhaal van de gevangenen op, van honger, vernedering en marteling, maar ondanks alle ellende hebben ze nog een sprankje hoop bij het zien van een vogeltje en bloemetje. De installatie “Verdwijning” laat zien wat er achter blijft van de verdwenen gevangenen: koffers, schoenen en brillen.”
Vind meer op >www.theovankeulen.nl

Marilena Vita (Siracusa - Italië )
“Mijn vlucht” een performance:
De mens kan nooit een goddelijke toestand bereiken als hij niet in staat is om te vliegen.
Icarus, ondanks waarschuwingen van zijn vader, om de zon niet te naderen, zoekt zijn eigen vlucht. Het is allemaal kort, het draagt alle druk voor het leven zelf. "De grootste tragedie voor wie dan ook komt wanneer je nooit het licht ervaart tijdens het branden", zegt Oscar Wilde.
Vlucht is de ervaring van het leven zelf, reis is een verdoemenis. We bezitten een lichaam maar we zijn niet het lichaam. Het bewoonde lichaam als instrument, dat onze ziel weerspiegelt in relatie tot andere menselijke wezens. Zwart silhouet, reflectie van materie: dat is de zon. Wanneer ik de verbeelding van mijn visie volg, dring ik door tot mijn ware essentie in al zijn diepte. Ik bezit niet en ik kan niet worden verslonden door vuur.
Ik reflecteer mezelf in wat ik ben, om een spoor achter te laten.
Tussen schoonheid en waarheid. Het lichaam als een archetype dat niet verkeerd begrepen kan worden. Het maakt deel uit van het leven zelf.
Echt, onecht, fantastisch en authentiek.
Vind meer op >www.marilenavita.com

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Breed Art Studios

Adres

Het Laagt 178, Amsterdam

Website

https://breedartstudios.net/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

Gratis

Meer informatie

Metro M52 Halte Noord, lopen 10 min. of bus 34, 36, 38 Halte Olof Palmeplein