Pad tot huidige pagina

Open Ateliers Nieuwmarkt

Open Ateliers Nieuwmarkt

10 november 2018 - 11 november 2018, 12:00 - 18:00 uur

Inhoud

Wie wil ontdekken hoe rijk het kunstleven is in de Nieuwmarktbuurt, kan op zaterdag 10 en zondag 11 november de Open Ateliers Nieuwmarkt bezoeken. De Open Ateliers begonnen in de jaren zeventig, toen kunstenaars hun ateliers openstelden uit solidariteit met bewoners. Die verzetten zich tegen de sloop van de buurt voor de aanleg van de metro. Ook nu nog stellen professionele kunstenaars hun ateliers open, tonen hun werk en gaan erover in gesprek met de bezoekers.
Het begint allemaal in de prachtige Zuiderkerk, waar van alle deelnemende kunstenaars een werk te zien is. Aan de hand van de plattegrond in het speciale boekje van de Open Ateliers Nieuwmarkt kunnen de werkplaatsen en woningen van de meer dan zestig deelnemende kunstenaars worden bezocht. Behalve in de Zuiderkerk zijn er ook andere tentoonstellingen waar werk van meerdere kunstenaars wordt getoond. Dit jaar is dat in de Uilenburgersjoel - waar ook de kindertentoonstelling is te zien - in VOX-POP van de Universiteit van Amsterdam, in het Barbizon Hotel en in de Boomsspijker.
Iedereen is ook van harte welkom bij de opening van de Open Ateliers Nieuwmarkt op vrijdagavond 9 november vanaf 20.30 uur, in de Zuiderkerk. Veel meer informatie is te vinden op ateliersnieuwmarkt.nl

Open Ateliers Nieuwmarkt, zaterdag 10 november en zondag 11 november, van 12.00 tot 18.00 uur. Opening vrijdagavond 9 november om 20.30 uur in de Zuiderkerk.
Let op: zondag 11 november opent de Zuiderkerk niet om 12.00, maar om 14.00 uur.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Alle leeftijden

Naam locatie

Zuiderkerk

Adres

Zuiderkerkhof 72 Amsterdam, Amsterdam

Website

http://www.ateliersnieuwmarkt.nl/wordpress/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

gratis