Pad tot huidige pagina

ORAKEL. De kunstenaar als orakel van de huidige tijdsgeest

ORAKEL. De kunstenaar als orakel van de huidige tijdsgeest

orakeltje.jpg

3 november 2018 - 9 november 2018

Inhoud

ORAKEL
De kunstenaar als orakel van de huidige tijdsgeest:
een empirische manifestatie? ?op? ?het? ?snijvlak? ?van? ?beeldende?? kunst,? ?filosofie? ?en? ?wetenschap.

Met: Funda Gül Özcan, Marieke Coppens, Tchelet Pearl Weisstub met Haian Arshied, Circus Engelbregt, Domenique Himmelsbach de Vries, Jessica Segall, Clara Saito, Arne Hendriks, Pei-Ying Lin, Laura Malpique, Dick Verdult, Eva Meijer, Thijs de Zeeuw, Denisa Kera.

ORAKEL is een 7 dagen durende Manifestatie door het hele gebouw van Arti et Amicitiae dat zinderend van start gaat tijdens de Amsterdamse Museumnacht. De 7e editie is ontstaan vanuit de urgente behoefte om onze visies op de interrelatie tussen mens, natuur en niet-menselijk dieren te herzien. Vertaald en aangereikt vanuit de beeldende kunst in combinatie met technologie, (empirische) wetenschap en hedendaagse alchemie. De orakels zijn méér dan toekomstvoorspellers: ze reageren niet alleen op de kanteling in het denken, maar verwezenlijken de maatschappelijke veranderingen zelf.

Het publiek wordt tijdens ORAKEL uitgedaagd en geactiveerd door een marathon-programma met kinetische installaties, interactieve performances en dierlijke videokunst. Het experiment staat centraal: van een futuristisch pleidooi over een maatje kleiner, tot activistisch loket voor papierlozen; van life healings met guru’s tot koken met virussen. Zwem mee in wildcat reservaten met alligators en leef een maand lang als hond. Uitdagend, diepgaand en humorvol vanuit een langlopend onderzoek, speciaal voor ORAKEL uitgewerkt.

Met dank aan: Stichting Museumnacht, De Nieuwe, Het Amsterdams Fonds voor de kunst, Stichting Stokroos, Gemeente Amsterdam.

Categorie

Kunst en creativiteit

Doelgroep

Volwassenen

Naam locatie

Arti et Amicitiae

Adres

Rokin 112 AMSTERDAM, Amsterdam

Website

https://www.arti.nl/tentoonstelling/orakel/

Toegangsprijs en kaarten bestellen

https://museumnacht.amsterdam/musea-detail/36/arti-et-amicitiae